• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۹۰۷۹
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۴
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما

تعداد ناشران چند برابر تعداد کتابفروشان است

نائب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان: میان تعداد ناشران و کتابفروشان و عوامل توزیع، ناهنجاری وجود دارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود آموزگار با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به رویکرد فعالیت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 5 سال گذشته، افزود: در این مدت با تغییر ریل گذاری به ویژه در حوزه مصرف یارانه ها اقدامات بسیار خوبی انجام شده و بحث دخالت و به کارگیری صنف هم خوب بوده است و بخش های قابل توجهی از کمیته ها را، صنف، اداره می کند.
وی درباره فروشگاهی بودن نمایشگاه کتاب هم گفت: با سیاست هایی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتخاذ شده است جلوی آسیب ها گرفته شده و اوضاع، بهتر شده و نسبت به گذشته گام هایی رو به جلو برداشته شده است.
آموزگار افزود: از آنجایی که نظام توزیع در کشورمان ناکارآمد است به همین علت تفاوت چشمگیری در فعالیت های نشر در تهران با سایر نقاط کشور وجود دارد. حجم فعالیت های نشر در تهران، 75 درصد و در بقیه کشور، 25 درصد است.
وی افزود: بودجه لازم برای توسعه کتابخانه های عمومی هم وجود ندارد.
آموزگار با اشاره به اینکه باید تجربیات گذشته آسیب شناسی شود، گفت: فاصله نشر در تهران را با دیگر نقاط کشور باید کم کنیم. همچنین ما از نظر تعداد عنوان کتاب، رتبه هشتم یا نهم جهان را داریم یعنی حدود 100 هزار عنوان کتاب داریم با متوسط شمارگان 1000 نسخه.
نائب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان افزود:­در سال های گذشته دچار کمیت گرایی شدیم تا کیفیت گرایی.
آموزگار با اشاره به اینکه دارنده پروانه نشر، امتیازات متعددی را دارد، گفت: پروانه نشر از موضوع خلاقانه به یک جواز کاسبی تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه صدور پروانه نشر باید ساماندهی شود، افزود: بر اساس آمار خانه کتاب از 16 هزار ناشر کنونی، حدود 4 هزار ناشر در سال، حداقل یک کتاب منتشر می کنند و بقیه اصلا کتابی را منتشر نمی کنند اما به علت منافعی مانند معافیت مالیاتی و کاغذ یارانه ای، پروانه نشر دارند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

میثم نیلی احمدآبادی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی هم در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: نمایشگاه کتاب امسال هم مانند نمایشگاه سال های گذشته است با این تفاوت که بخشی از مسائل و مشکلات و ولنگاری هزینه ها که وجود داشت، امسال خوشبختانه، کنترل این ولنگاری بیشتر است و با ناشران، همفکری بیشتر شده است.
وی با طرح انتقاداتی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تخصیص یارانه ها دچار مشکل است.اگر یارانه بخواهد تعلق بگیرد باید به میزانی باشد که مخاطبان انگیزه لازم را پیدا کنند.
نیلی احمدآبادی افزود: هزینه برگزاری نمایشگاه به نسبت یارانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حدود 10 سال پیش، یک به 10 یا یک به 8 بود در حالی که الان یک به یک است یعنی نسبت هزینه اجرای نمایشگاه با یارانه اختصاص یافته به افراد، یک به یک است و باید هزینه نمایشگاه را کاهش داد.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: نمایشگاه فعلی بین المللی کتاب تهران، بازار بزرگ خسته کننده با عناوین بسیار زیاد است و باید نمایشگاه، هدفمندتر شود.
نیلی احمد آبادی افزود: در دوره فعلی در زمینه ناشران، گرفتار آمارهای ساختگی هم شدیم.
وی با اشاره به اینکه حدود 64 درصد کتاب های حوزه کودک و نوجوان در کشورمان، ترجمه ای است، گفت: بخشی از آموزش غیرمستقیم نسل آینده کشورمان توسط تفکر غیر ایرانی و غیر بومی انجام می شود. امسال این موضوع، بیشتر شده و به حدود 70 درصد رسیده است.
نیلی احمد آبادی افزود: در طول سال باید به مسائل زیرساختی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه فرهنگ و ادب و نشر پرداخته شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

قادر آشنا قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هم با حضور در این برنامه گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کم نظیر است و جزو پرمخاطب ترین نمایشگاه های کتاب جهان است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه کتاب امسال 3 هزار و 200 ناشر داخلی و خارجی حضور دارند، افزود: 438 هزار عنوان کتاب داخلی و خارجی در این نمایشگاه عرضه می شود.
آشنا اضافه کرد: نمایشگاه کتاب تهران هم فروشگاه و هم نمایشگاه بزرگی است اما بخش فروش آن به بخش نمایشگاهی غلبه پیدا می کند.
وی گفت: نمایشگاه کتاب تهران گردش مالی بسیار بالایی دارد و ناشران می توانند از طریق آن بخش عمده ای از مشکلات خود را حل کنند.
آشنا با اشاره به اینکه با توجه به شرایط کنونی میزان یارانه ها کافی نیست و قدرت خرید بالایی ندارد، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد بضاعت خود، یارانه را در بخش دانشجویان و طلاب حدود 50 درصد و در بخش اساتید 100 درصد افزایش داد و در بخش خارجی کتاب های چاپ 2017 به بالا با ارز نیمایی خریداری می شود و مابه التفاوت آن را وزارت ارشاد پرداخت می کند.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تهران، بزرگ و فربه شده است، اضافه کرد: باید به سمت چابکسازی نمایشگاه پیش برویم. بخشی از ساختار نمایشگاه را امسال چابک کردیم اما باز هم امکان چابک تر کردن آن وجود دارد.
مدیر موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران گفت: چاپ کتاب در کشورمان بر اساس آمایش دقیق انجام نمی شود و به نیاز بازار توجه کمی داریم. چین با جمعیت بیش از یک میلیارد نفری، 500 هزار عنوان کتاب چاپ می کند در حالی که کشور ما با جمعیت 80 میلیون نفری، 100 هزار عنوان کتاب چاپ می کند.
آشنا افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تالیفات داخلی و بومی حمایت می کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم در اتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرجع اصلی نظارت بر کتاب است، گفت: بخشی از مشکلات حوزه کتاب به تولید نکردن نویسندگان فرهیخته مربوط می شود و تا زمانی که مجموعه حمایت نویسندگان، شعرا و اندیشمندان حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تقویت نشود آثار تالیفی نازل با نویسندگان ناشناخته تولید می شود و کپی برداری از نوشته های دیگران افزایش می یابد.
سید احسان قاضی زاده هاشمی ادامه داد: یکی از مشکلات حوزه کتاب این است که بیشتر تمرکز بر روی ناشر، ابزارها و رسانه هاست تا مولدین تفکر.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظارت می کند اما نظارت بر حوزه کتاب بر اساس قانون بر عهده وزارت ارشاد است.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: مجلس، سالانه ارقام حمایتی بالایی را در جهت حمایت از چاپ و نشر اختصاص می دهد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)