به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، سردبیر روزنامه الکترونیکی رای الیوم با اشاره به کشتار وحشیانه نمازگزاران در نیوزیلند نوشت: الگوی تروریست جنایتکار عامل حمله به دو مسجد در کرایس چرچ نیوزیلند دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و گروهی از تحریک کنندگان عرصه رسانه است که برای نژاد پرستی نفرت آمیز خود در داخل و خارج از آمریکا تبلیغ می کنند.
عبد الباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: در حالی که جنگ (به اصطلاح) ائتلاف آمریکا برای نابودی «داعش» پس از محاصره این گروه در آخرین سنگرش در منطقه «باغوز» سوریه در شرق فرات وارد آخرین مرحله شده است، کشورهای اسلامی با پدیده جدیدی غافلگیر شدند و آن کشتار در دو مسجد شهر کرایس چرچ نیوزیلند بوده است که یک تندروی راستگرای متعصب مرتکب آن شد و در نتیجه آن پنجاه نمازگزار بی گناه شهید شدند.
پدیده «اسلام هراسی» یا دشمنی با مسلمانان در اروپا و سراسر کشورهای غربی مسئله جدیدی نیست اما موضوعی که تازگی دارد این است که این پدیده رنگ و بوی مسلحانه تروریستی به خود گرفته است و از مرحله بیانیه ها ، نوشته های تحریک آمیز و اهانت به قبرهای مسلمانان ، به حملات خونین و از اقدامات فردی و محدود به اقدامات سازماندهی شده از نظر ایدئولوژیک و نهادی منتقل شد.
تحول خطرناکتری که کشتار در این دو مسجد از آن پرده برداشت این است که در سایه تمرکز دنیای بر پدیده « تروریسم اسلامی» و نسبت دادن این ادعا علیه مسلمانان و معرفی جامعه غرب به عنوان قربانی، یک گروه در این زمینه در حال قوت گرفتن است.
برنتون تارانت عامل کشتار یاد شده پس از مقدمه سازی خوب و با پخش موسیقی و بکار گیری دوربین فیلم برداری مرتکب این جنایت شد. وی همه اقداماتش را از زمانی که از خانه حرکت کرد تا حمله به مسجد و تیراندازی به نمازگزاران و قتل آنها یکی پس از دیگری فیلم برداری کرد.
ایدئولوژی این تروریست نژاد پرست که آن را در یک نامه هفتاد و سه صفحه ای ثبت کرده است نشان می دهد وی این حمله خونین را در دفاع از نژادهای سفید و دشمنی با مهاجران انجام داد. وی بر این باور است که افزایش تعداد مهاجران، جوامع سفید پوست غربی را تهدید می کند . وی مهاجران را اشغالگر و متجاوزانی می داند که باید آنها را نابود کرد.
نکته جالب این است الگوی این تروریست جنایتکار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و گروهی از تحریک کنندگان عرصه رسانه است که برای نژاد پرستی نفرت آمیز خود در داخل و خارج از آمریکا در قالب مجموعه ای از انتشارات و پایگاههای اینترنتی قوی در فضای مجازی تبلیغ می کنند.
درست است که دولتهای غربی خطر این گروههای نژاد پرست را برای امنیت و ثبات کشورهای خود درک می کنند و بر برقراری مساوات در قبال شهروندان و حمایت از جان و مال مهاجران تاکید می کنند اما خطر در تقویت و رشد احزاب، سازمانها و ایدئولوژیهایی میزبان آنها و نتایج مترتب بر اقداماتشان است که آن را در چارچوب انتقام گیری ارزیابی می کنند.
ترامپ نظریه پرداز و پدر معنوی این تفکر نژادپرستانه و خصمانه است که از آن حمایت می کند. وی نه تنها مانع ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا شده است بلکه با وقاحت تمام از تروریست توصیف کردن عامل کشتار تروریستی نیوزیلند خودداری کرد و صرفا به خانواده های قربانیان تسلیت گفت.
این کشتار هدیه گرانبهایی به گروههای افراط گرا بویژه «داعش» و « القاعده » است و روند جذب جوانان را به سمت آنان تسهیل خواهد کرد. هزاران جوان ناامید و سرخورده ای که از سوی راستگرایان نژاد پرست در کشورهای غربی هدف قرار گرفتند به آسانی جذب این گروههای افراط گرا خواهند شد.
تسلط نیروهای سوریه دمکراتیک بر شهر باغوز آخرین سنگر «داعش» در شرق فرات شاید پایان عمر این گروه نباشد بلکه چه بسا این گروه به فعالیت پنهانی ادامه دهد و بر اقدامات تروریستی کم هزینه تر اما خونین تر و تاثیر گذارتر تمرکز کند. بنابراین محیط پذیرای این گروهها و سازمانهای افراطی وعللی که منجر به شکل گیری نیروهایی شد که در پنج سال گذشته ظاهر شدند هنوز به قوت خود باقی است.
کشورهای غربی زمانی در قبال پدیده «اسلام هراسی» مدارا کردند و اقدامات قانونی لازم یعنی همان اقداماتی که برای مقابله با پدیده «یهودی ستیزی» در پیش گرفتند، برای مقابله با اسلام هراسی به عمل نیاوردند و با این اقدام ، جنایت بزرگی مرتکب شدند و ما به عنوان عرب و مسلمان نمی توانیم اظهارات بوریس جانسون وزیر امور خارجه سابق انگلیس را فراموش کنیم که به زنان مسلمان دارای نقاب اهانت می کند. وی این زنان را به «صندوق های پست» توصیف کرد. همچنین نباید اظهارات ترامپ را فراموش کنیم که در سفر به لندن به دولت انگلیس هشدار داد «مهاجران در حال تغییر بافت اجتماعی کشورهای اروپایی هستند و باید فوری با آنان مقابله کرد». ترامپ افزود «اسلام از ما تنفر دارد» اما وی ظاهرا فراموش کرده که نخستین کسانی که بافت اجتماعی ملتها را تغییر دادند مهاجران و متجاوزان سفید پوست اروپایی بودند که به آمریکای شمالی حمله کردندو ساکنان اصلی آن را به بردگی گرفتند و دهها میلیون نفر از آنها را کشتند.
مسئله تاسف برانگیز این است که بیشتر کشورهای اسلامی در قبال گسترش دامنه پدیده «اسلام هراسی» سکوت می کنند و هیچ اقدام واقعی به عمل نمی آورند تا همتایان غربی خود را برای مبارزه با اسلام هراسی ترغیب کنند و مانع گسترش این پدیده شوند اما همین کشورها همیشه به درخواستهای غرب و به طور مشخص آمریکا برای مقابله با گروههای اسلامی مندرج در "فهرست تروریسم" پاسخ مثبت دادند.
کشتار دو مسجد در کرایس چرچ نیوزیلند شاید از نظر شمار قربانیان و کینه نژاد پرستانه ای که عامل آن از خود بروز داد نخستین کشتار در این کشور باشد اما با وجود مسئولان غربی که از ابراز تنفر و نفرت علیه مسلمانان خودداری نمی کنند و در صدر آنها مسئولی به نام ترامپ قرار دارد که از دوستی و حمایت شمار زیادی از سران عرب و مسلمان برخوردار است، قطعا این کشتار آخرین کشتار نخواهد بود.