• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۷۳۶۸۹
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳

چرا مذاکرات صلح يمن به سال بعد موکول شد؟

تعويق مذاکرات صلح يمن به سال آينده ميلادي، به معناي آن است که فرصت يک ماهه امريکا براي برقراري آتش بس، کمتر از زماني است که ائتلاف سعودي با تشديد حملات خود به الحديده بتواند دستاوردهاي ميداني براي چانه زني در ميز مذاکرات به دست آورد.

چرا مذاکرات صلح يمن به سال بعد موکول شد؟

 حدود 3 سال و هشت ماه از آغاز تجاوز نظامي عربستان و امارات به يمن به بهانه بازگرداندن منصور هادي رئيس جمهور مستعفي و فراري اين کشور به قدرت مي گذرد. ائتلاف سعودي در طول اين مدت با وجود کمک هاي اطلاعاتي و نظامي امريکا و برخي کشورهاي غربي و همچنين سکوت سازمان هاي بين المللي به ويژه سازمان ملل و شوراي امنيت  اين سازمان نتوانسته است به اهداف خود دست يابد.
ائتلاف سعودي در ابتداي اين حمله تصور مي کرد در طول سه هفته مي تواند به همه اهداف خود از جمله  بازگرداندن منصور هادي به قدرت و نابودي انصارالله دست يابد اما عربستان و امارات در طول اين مدت به هيچوجه نتوانستند از طريق نظامي به اهدف خود دست يابند.
ائتلاف سعودي که در حمله نظامي به يمن با ناکامي روبرو شده بود براي فرار از شکست به تاکتيک ها و استراتژي هاي ديگري نيز روي آورد از جمله وحشت آفريني از طريق کشتار غير نظاميان با بمباران مجتمع هاي مسکوني، مساجد، بيمارستانها، مدارس، اتوبوس دانش آموزان، تا شايد ارتش و کميته هاي مردمي را به تسليم وادار نمايد. اين ائتلاف همچنين براي خروج از باتلاق يمن، درطول 3 سال و 8 ماه گذشته استراتژي گرسنگي دادن به مردم يمن را نيز در دستور کار قرار داد و با محاصره زميني ، هوايي و دريايي يمن سعي کرده است از ورود هر گونه کمک هاي بشر دوستانه و مواد غذايي، دارو وساير اقلام موردنياز اين کشور جلوگيري نمايد. به همين دليل بر اساس گزارش سازمان ملل در حال حاضر 14 ميليون يمني با خطر قحطي روبرو هستند و هر ده دقيقه يک کودک جان خود را به دليل گرسنگي از دست مي دهد.
متاسفانه اين جنايت هاي بشري در حالي در يمن صورت مي گيرد که سازمان ملل و شوراي امنيت اين سازمان نيز در نقش جاده صاف کن ائتلاف سعودي در آمده اند. از يکسو شوراي امنيت با صدور قطعنامه 2216 با مشروعيت دادن به منصور هادي و دادن نقش اداره کننده مذاکرات گروههاي يمني به عربستان؛ بهانه اين حملات ظالمانه را فراهم کرده است آن هم در حاليکه منصور هادي پيش از فرار از صنعا استعفا داده بود و بطور قانوني ديگر رئيس جمهور يمن نبود.
از سوي ديگر مقام هاي سازمان ملل به خاطر کمک هاي مالي عربستان به اين سازمان چشمان خود را به روي  جنايات ائتلاف سعودي بسته اند. اقدام بان کي مون در خارج کردن عربستان از فهرست رژيم هاي کودک کش نمونه بارز اينگونه اقدامات است.
سکوت رسانه ها و انعکاس هدفمند اخبار يمن با تمرکز بر تخريب وجهه انصارالله و  خبرهاي کذب  در مورد وابستگي حوثي ها به ايران، نيز از جمله حربه هايي بود که سببب شد در طول اين مدت ائتلاف سعودي به جنايات خود در يمن به بهانه جلوگيري از نفوذ ايران بيافزايد.
باز گذاشتن دست ائتلاف سعودي در يمن در حالي است که اکنون روشن شده است که بهانه عربستان و امارات در حمله به يمن هيچ اعتباري ندارد و اين دو کشور هر کدام با تقسيم منافع درصدد اشغالگري و غارت منابع اين کشور هستند.  چشم طمع امارات به جزاير جنوب يمن از جمله جزيره سقطري و چشم داشت عربستان به استان المهره براي  اجراي طرح قديمي بندر نفتي عربستان در اين استان و اختلافات دو کشور بر سر تقسيم غنايم  جنگ بيانگر دروغ بودن  توجيه آنها براي حمله نظامي به يمن است.
از اين گذشته تشکيل دولت انتقالي در عدن با حمايت امارات و بيرون راندن تشکيلات وابسته به منصور هادي از عدن نيز بيانگر نامشروع بودن هادي و تجاوز نظامي به يمن است.
در چنين شرايط اسفباري قضيه مرگ خاشقجي در کنسولگري عربستان در استانبول، سبب شد تا توجهات به يمن نيز جلب شود و چه سازمان ملل و چه مقام هاي امريکا، فرانسه وانگليس که در صدر صادر کنندگان سلاح به عربستان قرار دارند براي دور شدن از فشار افکار عمومي  درخواست آتش بس را مطرح نمايند.
جيمز ماتيس وزير دفاع امريکا نيز خواستار اين شد که ظرف 30 روز آتش بس برقرارشود اما درست پس از اين تقاضاها، حملات ائتلاف سعودي به الحديده شدت گرفت و اين ائتلاف اکنون با به خاطر انداختن جان صدها هزار نفر از ساکنان الحديده، درصدد اشغال اين منطقه به منظور قطع تنها راه تامين مواد غذايي بخش هاي شمالي يمن از جمله صنعاست.
از سويي درخواست آتش بس از سوي امريکا در حالي است که روز شنبه یک مقام مسئول آمریکایی گفت واشنگتن با درخواست عربستان برای توقف سوخت رسانی هوایی به جنگنده های ائتلاف سعودي در یمن موافقت کرده است چرا که اين ائتلاف اعلام کرده که ديگر توانايي اش در سوخت رساني به جنگنده هايش افزايش يافته است. اين گزارش بيانگر اين نکته است که امريکا تاکنون در جنگ عليه مردم يمن دست داشته است و درخواستش از اين ائتلاف براي پايان دادن به جنگ تمسخر آميز بوده و بي ارتباط با فشار افکار عمومي و انتخابات مياندوره اي کنگره نبوده است.
پيش از اين هم پایگاه خبری انتلجنس آنلاین از همکاری تنگاتنگ و قوی وزارت دفاع آمریکا با متجاوزان سعودی و اماراتی در حمله به الحدیده پرده برداشت. اين پايگاه فاش کرد شماری از مسئولان پنتاگون در حمله اخیر عربستان و امارات به شهر الحدیده واقع در غرب یمن شرکت دارند.
تاسف بار تر از اين درخواست فرستاده سازمان ملل به یمن براي تعويق مذاکرات صلح به سال آتي ميلادي است. فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد، مارتین گریفیتس، فرستاده سازمان ملل به یمن مذاکرات صلح یمن را که قرار بود تا پایان ماه جاری میلادی برگزار شود، تا پایان سال جاری میلادی به تعویق انداخت.  ظاهرا فرستاده سازمان ملل به جاي فشار براي برقراري اتش بس فوري و نجات جان غير نظاميان، همچون امريکا به دنبال فرصت سازي براي ائتلاف سعودي است تا شايد اين بار اين ائتلاف بتواند حديده را به اشغال خود در آورد و آنگاه بر سر ميز مذاکره حاضر شود چرا که در چنين شرايطي ائتلاف سعودي چيزي ندارد که در ميز مذاکره بخواهد بر سر آن معامله نمايد.
  
  --------------------------------
رضا محمدمراد

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و ضبط گوشت شکار غیرمجاز در گرمه
راه اندازی اردوگاه نگهداری و ترک اعتیاد بانوان
صعود تیم «الف» والیبال ساحلی ایران به جمع ۸ تیم برتر
اختتامیه دو جشنواره استانی در سیرجان
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
تقویت عملیات هوایی اطفای حریق در مازندران با اضافه شدن هواپیمای ایلوشن
بسیج؛ تجلی گفتمان انقلاب و نماد پیوند مردم با نظام اسلامی
۱۰ درصد از ناوگان حمل و نقل بار کشور متعلق به اصفهان
ادامه پایداری جوی و افزایش آلاینده‌ها در هفته اول آذر
پارا وزنه برداران اصفهانی نایب قهرمان کشور
تصفیه خانه تکمیلی فاضلاب بجنورد با ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست
طلای محیطی زاده در هفتگانه
عوامل بروز خروپف چیست؟
استقبال گرم برخی شهرهای استان از پیکرهای اهالی بهشت
عیادت معاون وزیر ورزش و رئیس فدراسیون اسکیت از ورزشکار آسیب‌دیده
حذف فرزاد چراغی از مرحله حذفی تنیس روی میز المپیک ناشنوایان
امروز؛ آخرین مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا
۱۰۳ هزار مسکن در اصفهان درمرحله تحویل وتامین زمین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
انجام ۶۰ سورتی پرواز برای اطفای حریق در الیت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)