• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۸۶۰۸
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
بین الملل » تحلیلی

واشنگتن پست: ولیعهد عربستان از خشم آمریکا هیچ هراسی ندارد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه واشنگتن پست نوشت گزارش های اطلاعاتی حاکی است عربستان سعودی جمال خاشقجی مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست را به دستور محمد بن سلمان ولیعهد این کشور در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسانده است.
واشنگتن پست در گزارشی به قلم سایمون هندرسون نوشت: محمد بن سلمان هفته گذشته به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد اطلاعی درباره این ماجرا ندارد ، این در حالی است که وی در سال های اخیر در تلاش برای تحکیم پایه های قدرت خود با هدف رسیدن به تاج و تخت پادشاهی, سرکوب منتقدان را در پیش گرفته است.
اگر محمد بن سلمان یا هر فرد دیگری در دولت وی در این ماجرا مسئول باشند ، واضح است که آنها بر این باور بودند عربستان سعودی می تواند از پیامد ماجرای ربودن و کشتن جمال خاشقجی بدون هیچگونه محکومیت و انتقادی از جانب آمریکا رهایی یابند. ( یا بدتر ، آنها گمان می کردند تایید ضمنی واشنگتن را پیشاپیش در اختیار دارند . ) یک دلیل برای چنین طرز فکری وجود دارد و آن اینکه محمد بن سلمان چنان مناسبات نزدیکی را با دولت ترامپ برقرار کرده است که تقریبا هرآنچه که از آن می خواهد به دست آورده است. وی ممکن است به این نتیجه رسیده باشد مادامیکه این سیاست آمریکا ادامه دارد می تواند در کمال مصونیت مرتکب هر اقدامی شود .
این روزنامه افزود مناسبات بسیار نزدیک و تنگاتنگ وی با جارد کوشنر مشاور ارشد و داماد دونالد ترامپ و ارتباط آنها به خوبی به اثبات رسیده است. ( کوشنر از طریق رایزنی با ترامپ موفق شد کاری کند تا عربستان اولین مقصد سفر خارجی ترامپ به عنوان رئیس جمهور باشد. ) اما در سال 2017 ، هنگامیکه محمد بن سلمان به ولیعهدی رسید ، بسیاری در واشنگتن ، جامعه اقتصادی آمریکا و رسانه ها دلباخته وی شدند .جوانی محمد بن سلمان و سبک و سیاق جدید وی با تاریخچه اقدامات پادشاهان سالخورده سعودی فاصله بسیاری داشت. وی به دنبال آزادی اجتماعی برای کشورش بود آزادی هایی همچون گشایش سینماها و فراهم کردن سرگرمی هایی چون برگزاری کنسرت ها ؛ سیاستی که در چارچوب آن سرانجام به زنان اجازه رانندگی داده شد . برنامه های جاه طلبانه وی برای تغییر و تحولات اقتصادی همچون کاهش وابستگی کشورش به نفت یا همان طرح چشم انداز 2030 برای اقتصاد آمریکا بسیار پرمنفعت است.
سیاستمداران آمریکایی با اقدامات سرکوبگرانه محمد بن سلمان علیه مخالفان مدارا کردند ، وی شاهزاده های سعودی همچون ولید بن طلال را بازداشت و دیپلمات های کانادایی را به خاطر انتقاد مقامات این کشور از وضع حقوق بشر در عربستان اخراج کرد. بزرگترین پیشکش وی برای متحدان غربی وعده حرکت به سمت اسلام میانه رو بود که حمایت ریاض را از مکاتب مذهبی نامشخص رد می کند. اتخاذ رویکردی جامع در برابر اسرائیل به عنوان بخشی از خاورمیانه قسمت دیگر اقدامات فریبکارانه محمد بن سلمان بود؛ مسئله فلسطین باید حل و فصل شود اما مانع از آن نمی شود که عربستان سعودی مناسبات با اسرائیل را در زمینه تجارت و فن آوری متوقف کند. به نظر می رسد عربستان سعودی ، امارات عربی متحده و اسرائیل در حال تشکیل ائتلافی جدید برای مقابله با ایران هستند.
جنگ فاجعه بار یمن که سال 2015 آغاز شد سیاست دیگر محمد بن سلمان است که حمایت ضمنی واشنگتن را در اختیار داشت. عربستان تلاش کرده است تا توطئه نیروهای حوثی (انصارالله) را خنثی کند اما غیرنظامیان بسیاری قربانی بی کفایتی های نظامی عربستان سعودی در عرصه نبرد زمینی و هوایی و هدف گیری های نادرست این کشور شده اند. همزمان با هرج و مرج در یمن ، قحطی نیز دامنگیر این کشور شده است. ماه گذشته هنگامیکه نمایندگان کنگره آمریکا متعهد به توقف کمک های نظامی این کشور به ائتلاف عربستان شدند ، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا خواستار ادامه این کمک ها شد و ادعا کرد بدون حمایت آمریکا شمار تلفات این جنگ حتی بیشتر از این خواهد شد. این پیروزی بزرگی برای محمد بن سلمان بود که این جنگ را سازماندهی کرده بود. حتی پیش از این جنگ ، آمریکا تامین کننده بزرگ تجهیزات نظامی عربستان (بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکا ) بود. عربستان که عمدتا جنگنده های اف - 15 اس را برای نیروی هوایی خود خریداری می کند, اکنون از آنها برای بمباران یمن استفاده می کند اما زرادخانه این کشور موشک های پاتریوت را نیز برای محافظت از پایگاه های هوایی و شهرها در برابر حملات موشکی یمنی ها و احتمالا مهمتر از آن خدمات ، قراردادهای آموزشی و تامین مهمات را شامل می شود که سالها اعتبار دارد. دونالد ترامپ بارها با ایده لغو هر یک از قراردادها به منظور تغییر عملکرد عربستان مخالفت کرده است ؛ اقدامی که به محمد بن سلمان نشان می دهد تصمیمات وی پیامدهای چندان مهمی به دنبال نخواهد داشت.
تغییر موضع ترامپ در برابر قطر در سال گذشته نشان از انعطاف پذیری وی در حمایت از محمد بن سلمان دارد.هنگامیکه عربستان سعودی ژوئن 2017 میلادی قطر را تحت محاصره قرار داد ، ترامپ در توئیتی نوشت : " در جریان سفر اخیر خود به خاورمیانه خاطر نشان کردم که دیگر از ایدئولوژی افراطی حمایت مالی نخواهد شد. مقامات منطقه به قطر اشاره کردند. " با وجود این به نظر می رسد دولت ترامپ سرانجام متوجه شد که بازیچه دست سعودی ها شده است و در این مسیر برخی فرصت های سودآور را از دست می دهد . رکس تیلرسون وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و جیمز ماتیس وزیر دفاع این کشور ماه ژانویه میزبان گفتگوی راهبردی قطر و آمریکا در واشنگتن بودند و ماه آوریل ترامپ از سفر امیر قطر به آمریکا استقبال و با خوشرویی با وی درباره قرارداهای تجاری گفتگو کرد.
مقامات در آمریکا و اروپا اغلب از سوی خبرنگاران ، گروه های مدافع حقوق بشر و خود خاشقجی درباره حمایتشان از محمد بن سلمان به چالش کشیده شده اند. استدلال آنها اغلب اینگونه است که نظام استبدادی محمد بن سلمان در عربستان باید با موفقیت وی در حرکت در مسیر اجرای اسلام سعودی " واقعی " که محمد بن سلمان توصیف می کند توام باشد یعنی یک شکل میانه رو از اسلام که با انقلاب ایران در سال 1979 از مسیر خود خارج شد.
اعضای کنگره آمریکا در واکنش به کشته شدن خاشقجی به دنبال محکومیت آن هستند. سناتور مارکو روبیو و لیندسی گراهام که همواره از ترامپ در همه زمینه ها حمایت می کردند این بار در ارتباط با موضوع خاشقجی به مخالفت برخاسته اند.
دونالد ترامپ هفته گذشته با اعلام اینکه ناپدید شدن خاشقجی احتمالا از سوی " قاتلان سرکش " انجام شده است هنوز یک راه را برای محمد بن سلمان باز گذاشته است.
وی پس از گفتکو با ملک سلمان پادشاه عربستان و محمد بن سلمان اعلام کرد آنها مسئولیت این ماجرا را بر عهده نگرفتند وبا مقایسه خاندان سلطنتی در عربستان با برت کاوانو قاضی دیوان عالی آمریکا که به آزار و اذیت جنسی متهم شده بود افزود آنها گناهکار محسوب می شوند تا زمانیکه بیگناهی آنها اثبات شود. ما این مسئله را در پرونده برت کاوانو نیز تجربه کرده ایم و وی بیگناه شناخته شد. با دوستان این چنینی در واشنگتن جای تعجب نیست که محمد بن سلمان این طور فکر کند که می تواند از پیامد هر آنچه می خواهد انجام دهد در امان بماند.
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازرسی باشگاه های ورزشی
دستگیری اراذل و اوباش قمه‌کش در نور
بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵؛ نایب قهرمانی تیم بسکتبال ۳ نفره مردان ایران
بازدید بازرس کل استان تهران از اسلامشهر
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به اردوی آمادگی جوانان مچ اندازی
هر شهروند ایلامی یک خیّر
نویسندگان پیشران تحول و روایتگر حقیقت
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
امکانات مراکز درمانی هشترود پاسخگوی نیاز بیماران نیست
تجلیل از مروجان کتاب و کتابخوانی در هرمزگان
فردین هدایتی: نشانم را به امام زمان تقدیم می‌کنم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
اجرای ۱۳۰ میلیارد تومان طرح محله محور در ۱۰ محله منطقه ۱۵ اصفهان
مسابقات فوتبال لیگ پیشکسوتان استان اردبیل
عملیات موفق جستجوی زن سالخورده در ترکمانچای
مسابقات فوتبال لیگ نوجوانان استان اردبیل
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای بزرگداشت هزاره مناره مسجد جامع سمنان
آغاز رقابت‌های قهرمانی تنیس خاکی کارگران کشور در اردبیل
بزرگداشت هفته بسیج با هزار و ۳۰۰ برنامه در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)