پخش زنده
امروز: -
رئيس جمهور آمريکا تاکنون واکنش هاي ضدو نقيضي به اين پرونده داشته است.

جمال خاشقجي، روزنامهنگار و نويسنده منتقد سعودي، 9 مهر ماه پس از ورود به کنسول گري عربستان در استانبول ناپديد شد که تا به امروز اطلاع دقيق و روشي از سرنوشت او در دست نيست. در اين مدت، دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا واکنش هاي متفاوت و ضد و نقيضي به اين قضيه داشته است.
همان روزي که دونالد ترامپ، عربستان را در قبال پرونده خاشقچي به مجازات سخت و سنگين تهديد کرد، مشخص بود که اين تهديد در حد حرف و شعار باقي خواهد ماند. به قول معروف سنگ بزرگ علامت نزدن است.
هرچند ترامپ گفت اگر مشخص شود که خاشقچي در کنسول گري به قتل رسيده، عوامل اين قتل را «مجازات سختي» خواهد کرد اما قبل و بعد از اين اظهارنظر، واکنشي مسالمت آميز به اين قضيه از خود نشان داد. او حتي تا بدان جا پيش رفت که از کساني که عربستان را در مفقود شدن جمال خاشقجي محکوم ميکنند، انتقاد کرد: «با وليعهد عربستان سعودي [تلفني] صحبت کردم. او به کلي داشتن هر گونه اطلاعي درباره آنچه در کنسول گريشان در ترکيه رخ داده را تکذيب ميکند».
از اين رو عجيب و غيرمنتظره نيست که ترامپ عامل و مسبب پرونده خاشقچي را نه سعودي ها بلکه خودسرها معرفي کرد. او با اشاره به اين که پادشاه عربستان هرگونه اطلاع از سرنوشت اين روزنامه نگار را مؤکداً رد کرده گفت که ممکن است "قاتلان خودسر" مسئول مرگ خاشقجي باشند.
تلويزيون الجزيره هم امروز در خبري فوري به نقل از دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا گفت سرزنش کردن عربستان در قضيه ناپديد شدن خاشقجي به معناي صدور حکم قبل از اثبات بي گناهي (قصاص قبل از جنايت) است.
به هرحال دلايل زيادي را مي توان فهرست کرد تا به اين نتيجه رسيد که ترامپ پرونده خاشقچي را لاپوشاني مي کند.
اول اينکه آمريکا براي مقابله با ايران به عربستان نياز دارد. در اين باره دونالد ترامپ روز گذشته در مصاحبهاي با «فاکس نيوز» تاکيد کرد که عربستان سعودي، متحد آمريکا «عليه ايران، عليه موشکها، و عليه تلاشهاي آنها براي کنترل خاورميانه» است.
ديگر اينکه وقتي عربستان براي ترامپ گاو شيرده است نبايستي انتظار داشت که او سفارش تسليحاتي گسترده عربستان سعودي از آمريکا را ناديده گرفته و برهم زند. ترامپ اين سفارش بزرگ را موجب ايجاد فرصتهاي شغلي زيادي در آمريکا دانسته است. او بيستم مهر ماه پس از طرح درخواست شماري از سناتورهاي آمريکا براي تحقيقات در مورد خاشقچي تحت قوانيني که اجازه اعمال تحريمهايي را ميدهد، گفته بود «من دوست ندارم جلوي ورود پولي عظيم که به کشورمان سرازير ميشود را بگيرم. آنها ۱۱۰ ميليارد دلار خرج جنگافزار ميکنند».
................................................
مصطفي عبدلي