• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۰۱۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
در نشست تعاملی با شرکت های دانش بنیان بخش شیلات مطرح شد؛

فعالیت ۲۴ شرکت دانش بنیان کشور در حوزه دریا و شیلات

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، حمایت از شرکت های دانش بنیان را یکی از سیاست های اصلی دولت اعلام کرد و گفت: از میان دو هزار شرکت دانش بنیانی که در کشور وجود دارد، ۲۴ شرکت مربوط به امور آبزیان، دریا و شیلات است.

فعالیت ۲۴ شرکت دانش بنیان کشور در حوزه دریا و شیلاتبه گزارش­ خبرگزاری صداوسیما از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی؛­­ محمد پورکاظمی در نشست تعاملی با شرکت های دانش بنیان بخش شیلات، افزود: حمایت از ۲۴ شرکت دانش بنیانی که در عرصه آبزیان و دریا فعالیت می کنند، یکی از اولویت های موسسه بوده و شناسایی ظرفیت های همکاری بین دو بخش خصوصی و دولتی، نیازمند ایجاد شبکه پشتیبانی و هماهنگی های بیشتر است.

وی، با اشاره به اینکه احیای ذخایر، تامین پروتئین و پایداری تولید در آبزی پروری و صید، سه اولویت کاری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به شمار می رود، ادامه داد: این موسسه با در اختیار داشتن بیش از ۲۵۰ عضو هیئت­ علمی و محقق، آزمایشگاه های مجهز و ۱۱ پژوهشکده و مرکز در سراسر کشور و ناوگان تحقیقاتی می تواند در پیشبرد اهداف زیست فناوری دریا یاری‌گر شرکت ها باشد؛ ضمن اینکه تمام شرکت های دانش بنیان شیلاتی می توانند با ۲۰ درصد تخفیف از خدمات آزمایشگاهی موسسه برخوردار شوند.

به گفته پورکاظمی، در حال حاضر نمی توان نقش زیست فناوری دریا را نادیده گرفت. به عنوان مثال، هم اکنون ۳ درصد درآمد ناخالص ملی تایلند از این طریق تامین می شود که نمود آن را می توان در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی به وضوح مشاهده کرد. این در حالی است که سهم درآمد ناخالص داخلی ایران در این زمینه با وجود برخورداری از پتانسیل قابل توجه در زمینه های مختلف دریایی، بسیار اندک و ناچیز است.

وی از تشکیل کارگروه زیست فناوری دریا در ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری برای پیگیری همکاری های لازم با شرکت های دانش بنیان در عرصه های زیست فناوری دریا خبر داد و گفت: حمایت های همه جانبه از شرکت ها، ایجاد شبکه هماهنگ در زمینه زیست فناوری دریا، ارائه لوایح حمایتی مورد نیاز به مجلس و تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز در اجرای طرح ها و پروژه های اثربخش از مهمترین وظایف این کارگروه به شمار می رود.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، افزود: با توجه به گزارش سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی، ارزش جهانی تجارت ترکیبات زیست فناوری دریا در سال ۲۰۱۷ به بیش از ۴.۵ میلیارد دلار رسیده که نشان از پتانسیل بالای فروش محصولات این بخش دارد.

وی ادامه داد: با این وجود پیش بینی شده که ارزش این محصولات با رشد سالانه ۹ درصد تا سال ۲۰۲۶ به ۷.۳ میلیارد دلار برسد. همچنین طبق برنامه ریزی های بلند مدت، تا سال ۲۰۲۶ محصولات زیست فناوری دریا تولید کننده بخش اصلی غذا و دارو برای مصارف انسانی باشد.

پورکاظمی با بیان اینکه تنها ۳۰ درصد از لوازم آرایش و بهداشتی مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود، افزود: ظرفیت خدادادی که در عرصه های دریایی و طبیعت ایران وجود دارد، می تواند واردات ۷۰ درصدی این اقلام را به حداقل برساند. به عنوان مثال، از سیستم های محصور شده کشت جلبک می توان بیش از ۵۰ هزار تن روغن استخراج کرد و حداقل ۴۰ فراورده بهداشتی و آرایشی جدید را به بازار فرستاد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خیرین، تکیه‌گاه دختران معلول ذهنی در مرکز فردوس شهرکرد
تحقق رشد ۸ درصدی دشوار، اما ممکن است
قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز و آزادسازی ۱۸ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی ارومیه
تامین آب فاز ۵ شهر بندر امام خمینی با اجرای عملیات توسعه شبکه
کهگیلویه و بویراحمد میزبان جشنواره بازی‌های بومی محلی
به یاد دانش آموزان شهید
درخشش هنرمند خوشابی در جشنواره بین‌ المللی همام
فروش ۶۵۸ میلیون کیلووات ساعت برق در بورس انرژی
آغاز پایلوت رصد هوشمند تراکتور‌ها در ارومیه؛ گامی بزرگ به سوی کشاورزی دیجیتال
شاهد بدترین وضعیت بارندگی در تهران هستیم
مشارکت بیش از یک هزار ۲۰۰ دانش‌آموز  در طرح مهرآموز
مجروح شدن یک دانش آموز خمامی با چاقوی همکلاسی
باران، همچنان نایاب در مازندران
۱۸ آبان ماه روز ملی کیفیت
دستگیری پزشک قلابی هنگام جراحی روی بیمار
کشف البسه قاچاق میلیاردی در زنجان
خشکسالی سابقه دار اتفاقی نیست
پیشنهاد ثبت روز بافق در تقویم
آغاز شناسایی استعداد‌های ورزشی در کردستان
پدر کودک‌آزار در اشنویه بازداشت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)