• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۹۴۴۴
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴

معامله قرن؛ مقدمه‌ عادي‌سازي روابط با رژيم صهيونيستي

عربستان و امارات به بهانه برقراري صلح به دنبال مشروعيت بخشي به روابط خود با اسرائيل هستند.

ظاهراً مذاکرات عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي به بعد از حل کامل پرونده فلسطين يا همان معامله قرن موکول شده است. در اين باره مي توان به اظهارات «عبدالرحمن الرسي» معاون وزير خارجه عربستان اشاره و استناد کرد که گفته تا زماني که پرونده فلسطين حل و فصل نشود، هيچ گونه گفت وگويي براي عادي سازي روابط با اسرائيل انجام نخواهد شد.
در اين جهت روزنامه عبري زبان معاريو از ديدار محرمانه وليعهد عربستان سعودي با بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي خبر داده است. روزنامه معاريو چاپ فلسطين اشغالي جمعه شب اعلام کرد بنيامين نتانياهو در سفر روز دوشنبه گذشته به امان با محمد بن سلمان ديدار و گفتگو کرده است. اين ديدار در حاشيه سفر جيسون گرينبلات فرستاده ويژه دولت آمريکا به خاورميانه و جارد کوشنر داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا به امان صورت گرفته است. برخي از منابعي خبري در امريکا مدعي شده اند که به زودي ترامپ محتواي طرح معامله قرن را طي يک مصاحبه خبري اعلام خواهد کرد.
بر اين اساس، شايد بتوان حضور غيرمنتظره و محرمانه محمد بن سلمان در نشست نتانياهو و پادشاه اردن در امان را در چارچوب حل و فصل مسئله فلسطين يا همان طرح خطرناک آمريکا موسوم به معامله قرن بررسي و ارزيابي نمود. در اين باره، اردن خواستار ايجاد اصلاحاتي جدي در طرح معامله قرن از جمله مسئله نظارت بر مقدسات قدس اشغالي و بخش قديمي اين شهر شده است.
معامله قرن يا توافق نهايي، طرحي به پيشنهاد دولت آمريکا و رژيم صهيونيستي و حمايت عربستان است که گفته ميشود براي پايان منازعه اسرائيل با فلسطين و مقدمه‌اي براي عادي‌سازي روابط عربي- اسرائيلي مي باشد.
اين طرح که دولت ترامپ قصد اجراي آن را دارد، فلسطيني ها را وادار و ناچار مي سازد که امتيازات زياد و عديده اي به صهيونيست ها اعطا نمايند. انگار که قرار است همه چيز در اختيار رژيم صهيونيستي قرار گيرد.
جالب اينجاست که هيچ بندي در اين طرح درباره 'حق بازگشت' آوارگان فلسطيني درج نشده است و به يک معنا حق بازگشت آوارگان فلسطيني را ناديده گرفته است. به سخني دقيق تر، در اين طرح و مذاکرات بعدي، مسئله آوارگان با «وطن جايگزين» در خارج از فلسطين اشغالي حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطيني به کشورشان براي هميشه لغو مي‌شود.
همچنين شهر ابوديس در مجاورت شهر قدس به عنوان پايتخت فلسطيني ها در نظر گرفته شده است. اين بدان معناست که کشور فلسطين با حاکميت محدود در نوار غزه و نيمي از کرانه باختري تشکيل خواهد شد.
غزه هم جزئي از کشور جديد فلسطين خواهد بود اما به شرط اينکه حماس خود را خلع سلاح کند؟! بر اين اساس، مسئوليت کنترل امنيت اغلب مناطق کرانه باختري و گذرگاه هاي مرزي به عهده 'رژيم اسرائيل' خواهد ماند.
همان طور که گفته شد پس از اجراي طرح معامله قرن، عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي کليد زده خواهد شد. البته روابط ميان عربستان و امارات متحده عربي با صهيونيست ها مدت هاست که آغار شده است. در اين باره به گفته "سلطان العجلوني" کارشناس امور صهيونيست ها، مقامات سعودي و امارات در سطوح عالي با مقامات اسرائيلي تماس دارند و اين کشورها مي کوشند زمينه برقراري روابط رسمي و علني با اسرائيل را ايجاد کنند. در اين زمينه، عربستان و امارات با تمسک به بهانه هاي همچون برقراري صلح و امنيت در منطقه سعي مي کنند به روابط خود با رژيم صهيونيستي مشروعيت بخشند.
در اين ميان و در حالي که علماي اسلامي با امضای 'منشور علمای امت' عادی سازی روابط با رژيم صهيونيستی را حرام اعلام کرده اند، سعودي ها ادعاي مصلحت شرعي برقراري روابط با رژيم صهيونيستي را مطرح کرده اند. چنانچه محمد بن سلمان چندي پيش در مصاحبه با مجله آمريکايي آتلانتيک گفته بود هيچ گونه مخالفت ديني با موجوديت اسرائيل و اينکه اسرائيلي ها در کنار فلسطيني ها يک زندگي آرام و مسالمت آميزي داشته باشند، وجود ندارد.

...................................................................
مصطفي عبدلي

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)