• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۵۴۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

کمپ ها بازوی بسیار موفق در درمان اعتیاد کشور هستند

رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر : کمپ ها بازوی بسیار موفق درمان اعتیاد هستند ، البته نقص های زیادی وجود دارد اما می توان با به روز کردن برنامه ها و نظارت بیشتر، این مشکلات را برطرف کرد.

 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، سعید سفاتیان در برنامه "مناظره" رادیو گفت و گو با موضوع کمپ های ترک اعتیاد درباره شکل گیری کمپ های ترک اعتیاد افزود : از سال ۸۱ مسئله الگوی درمان اقامتی مطرح شد که در آن افراد ۲۸ روز نگهداری می شوند و احتیاج نیست از سیستم پزشکی و روانپزشکی استفاده شود بلکه از گروه های همتا یعنی افرادی که قبلا معتاد بوده اند، می توان استفاده کرد . در چند سفر خارجی در اروپا نیز این الگو کمپ ها را دیدیم. سال ۸۳ سازمان بهزیستی این موضوع را مطرح کرد.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود : البته چون وجود و طراحی یک برنامه به تنهایی کار یک سازمان نبود ، باید قبل از آن کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر مصوب می شد.
وی گفت : در نهایت این کمیته به این جمع بندی رسید که این کار بر عهده سازمان بهزیستی قرار بگیرد اما وزارت بهداشت علاقه ای به این کار نداشت زیرا معتقد نبود بدون استفاده از پزشک و دارو ، معتاد را درمان کرد.
سفاتیان درباره میزان موفقیت کمپ های ترک اعتیاد افزود : این موضوع نسبی است اما معتقدم، کمپ ها یک بازوی خوب و بسیار موفق در درمان اعتیاد در کشور هستند. البته نقص های زیادی در کمپ ها از روز نخست تا به امروز وجود داشته است اما می توان با به روز کردن برنامه ها و ارزیابی و نظارت بیشتر، این مشکلات را برطرف کرد.
همچنین مریم رامشت ­با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی از وجود فشار برای صدور مجوز کمپ های اعتیاد می گوید گفت: سازمان بهزیستی باید پاسخ دهد، آیا در این کمپ ها تمام اصول رعایت می شوند یعنی اگر یک سازمانی فشار آورد و مجوز صادر شد، دیگر نظارتی انجام نمی شود.
این استاد دانشگاه در ادامه با تاکید بر اینکه معتاد را باید به عنوان یک بیمار دید گفت : متاسفانه همچنان در جامعه، به معتاد به عنوان یک بیمار نگاه نمی شود. اگر به چشم بیمار دیده شوند، باید تمام حمایت هایی که از معتادین می شود نیز مانند یک بیمار باشد یعنی نیاز به درمان، بستری و حمایت های خانوادگی دارد تا دوره نقاهت را بگذراند که نمی دانیم در کمپ ها این کار انجام می شود یا خیر.
این کارشناس حوزه اعتیاد در عین حال به وجود سازمان هایی در دنیا برای درمان اعتیاد خارج از مسیر دارو و درمان اشاره کرد و افزود : این اقدامات توسط سازمان های مردم نهاد انجام می شود و اینگونه نیست که دستگاه های دولتی می توانند بدون نظارت پزشک و روانشناس چنین کمپ هایی ایجاد کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانویی در خط مقدم علم ژنتیک
دستگیری عاملان آتش سوزی کامیون خدماتی شهرداری در لنگرود
اوسمار: پرسپولیس کار سختی دارد
شتابگر روی آنتن شبکه قزوین
آشنایی دختران یزدی با رویداد‌های انقلاب 
بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق‌ رسانی در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ منتظران ظهور در زاهدان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
حمایت استادان دانشگاه های استان از رهبر معظم انقلاب اسلامی
برگزاری جشن نیمه شعبان در حسینیه علیای شهر کدکن
پایان کار تیم ملی اسنوکر با دو مدال برنز در قهرمانی آسیا
روایتی از زندگی شهید مدافع امنیت قاسم کردلو یگانه
بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی و محیط زیستی در خوزستان با مشارکت وزارت دفاع
افتتاح واحد تولید روغن موتور در شهرک شکوهیه قم
بارش برف در شهرستان کوهرنگ
کارخانه سیمان سفید ازنا آماده افتتاح
پیام تسلیت استاندار یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
نیمه شعبان یاد آور ایثار سربازان گمنام امام زمان (عج)
رضایت دشمنان ایران، فقط با نابودی ملت ایران ممکن است
کاهش دما و پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)