موضوع مهاجرت در ایتالیا جنجال برانگیز شد
موضع گیری های اخیر "متئو سالوینی" وزیر کشور جدید ایتالیا موجب به وجود آمدن بحث و جدل های سیاسی در این کشور شده است. اما، در هر حال، درک موضع حزب "اتحادیه شمال" به رهبری سالوینی و نیز موضع دولت در این خصوص، لازم و ضروری است.
در همین زمینه، "روبرتو مارونی" وزیر کشور پیشین ایتالیا که او نیز از جمله هم حزبی های سالوینی است، گفت: نباید جنجال به پا کرد. مهاجرت، یک موضوع پیچیده است و بازگرداندن آنها به کشورهای مبداء خود، کار ساده ای نیست. انجام چنین کاری با آوارگان تونسی کار ساده ای است. اما با آوارگان لیبیایی کار سختی است. وزیر کشور پیشین ایتالیا ادامه داد، بنابراین، توصیه می کنم، قبل از گفتن اینکه صد هزار آواره را به خانه های خود بازگردانیم، با احتیاط خیلی بیشتری به کار خود ادامه دهید.
علاوه بر مارونی، "مارکو مینیتی" وزیر کشور پیشین ایتالیا از حزب "مردم سالاری" (حزب مخالف سرسخت سالوینی) نیز، گفت: به طور یقین، در مدیترانه ما نمی توانیم به کشوری مانند مجارستان تبدیل شویم. اما آیا این سخت گیری های سالوینی راه به جایی خواهد برد؟ موج ورود آوارگان (به ایتالیا) را نمی توان از میان برد. بلکه فقط می توان آن را اداره کرد. مانند آنچه تاکنون انجام داده ایم. ما در یازدهمین ماه پیاپی کاهش ورود موجی از آوارگان به ایتالیا هستیم. اکنون، در مقایسه با شروع ماه ژوییه سال 2017 میلادی، صد و بیست و دو هزار نفر از تعداد ورود آوارگان به ایتالیا کاسته شده است. بدون برقراری هرگونه شبکه ای از روابط بین الملل، هیچ آواره ای را نمی توان از ایتالیا بیرون انداخت. در برابر کشوری که آوارگان را از سرزمین خود بیرون می کند، یک کشور پذیرنده آنها باید وجود داشته باشد. چنین شبکه ای از روابط (میان کشورها) وجود دارد. بهتر است به جای بدتر کردن شرایط، آن را بهبود بخشید. با توجه به همکاری های لیبی و نهادهای بشردوستانه سازمان ملل متحد که قبل از این در لیبی وجود نداشتند، اما اکنون مشغول به فعالیت هستند، تعداد بیست و پنج هزار نفر از آوارگان دواطلبانه از کشور (ایتالیا) خارج و به کشورهای مبداء خود بازگردانده شدند.