• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۹۳۸۵
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۸
اجتماعی

سیره امام سجاد (ع) ؛ تجسم قرآن در افعال، رفتار و منش روحی و اخلاقی

 یک استاد دانشگاه با اشاره به حقوق فرد شاد کننده، در رساله حقوقی امام سجاد(ع) گفت: کسی که دل انسان را شاد می کند ماموری از سوی خداوند است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حجت الاسلام والمسلمین شاه محمدی در ویژه برنامه "ضیافت" رادیو گفت وگو در خصوص رساله حقوقی حضرت امام سجاد(ع) اظهار کرد: «در بخشی از این رساله به حق کسی که انسان را شاد می کند، اشاره شده است اما امروز عده ای تصور می کنند اگر الگوی خود را بر مبنای شخصیت های اروپایی بگذارند، [دارای وجهه ای بالاتر هستند.»
وی با اشاره به اینکه بسیاری از این شخصیت ها الگوی خود را از میان اهل بیت(ع) برگزیده اند، گفت: «اینگونه نیست که یک دانشمند امریکایی درباره امام سجاد-ع- مطالعه کرده و از ایشان الگو گرفته است؛ اما در یک مسیر ناخواسته انسانیت در دنیا حرف هایی برای گفتن دارد.»
حجت الاسلام شاه محمدی افزود: «متاسفانه امروز در فضای مجازی عده ای اقدام به شبهه آفرینی می کنند که اهل بیت-ع- فقط درپی گریه و عزاداری بوده اند اما اهل بیت -ع- ما اینگونه نیستند و بخشی از عزاداری ما در سوگ اهل بیت-ع- بدلیل توسل ماست؛ حال آن که این بزرگان نیازی به عزاداری ما ندارند.»
وی خاطرنشان ساخت: «امام سجاد-ع- فرموده اند اگر کسی تو را ناخواسته شاد کرد، از او تقدیر کن! چراکه او باعث خوشحالی تو شده و اول اقدام به شاد کردن تو نموده است ولی اگر کسی خواسته و [دانسته] تو را خوشحال نمود، باز هم از او تقدیر کن چون آن فرد مامور خداست تا دل تو را شاد کند.»
در ادامه طاهره زرنگار، عضو هیئت علمی دانشگاه دلجویی و دستگیری از مستمندان و عشق ورزی به آن ها را یکی از اقدامات چشم گیر آن حضرت دانست و افزود: «امام سجاد-ع- در دعای سی ام صحیفه همین مطلب را تبیین و می فرمایند پروردگارا همنشینی با فقرا و تهیدستان را برایم محبوب گردان و مرا به شکیبایی نیکو بر هم نشینی ایشان یاری فرما.»
وی خاطرنشان کرد : «روزی حضرت از کنار گروهی از جزامیان می گذشتند که ایشان را دعوت به همنشینی و هم غذایی با خود کردند. امام-ع- فرمودند من روزه هستم و اگر روزه نبودم در کنار شما می نشستم و وقتی به منزل باز می گردند دستور آماده سازی طعامی را می دهند و نزد آنان می فرستند و بعد با آن ها هم غذا می شوند.»
همچنین حجت الاسلام والمسلمین محقق، استاد دانشگاه درباره دو مسیر کلی پیش روی حضرت سجاد (ع) اظهار کرد: «در دوران ایشان از جانب خلفای اموی بسیار انحراف دیده می شد و بعد از دوران امیرالمومنین-ع- رخدادهایی صورت گرفت که باعث دوری مردم از مسیر صحیح اسلام بود.»
وی یادآور شد: «اشتباه بودن این مسیر باید واضح می شد و وقتی اباعبدالله الحسین-ع- قیام کردند و کربلا و عاشورا با آن شکل صورت گرفت، ایده ها به سوی آل هاشم بازگشت و اولین قسمت مسیر زندگی حضرت سجاد-ع- که بسیار به امروزِ ما شباهت دارد، آغاز شد.»
حجت الاسلام محقق با اشاره به شبهه افکنی های دشمن برای خروج دادن جوانان از دین، گفت: «بعضی از جوانان متاسفانه از این روند تبعیت می کنند و وظیفه ما در رساندن منطقی نکات حق و اشتباهات است؛ بگونه ای که حضرت امام سجاد-ع- این مسیر را با سبک زندگی و ادعیه و دعا خود به مردم رساندند.»
در ادامه سیدعباس میرداماد، استاد بین المللی قرآن کریم اظهار کرد: «در موضوع قرآنی مشابهت حضرات معصومین (ع) با بشر خاکی یک جایگاه دارد و آنچه وجه تمایز آن ها با سایر افراد شده، عاملیتِ به احکام برآمده از قرآن است.»
این پژوهشگر قرآنی افزود :«وقتی درباره حضرت سجاد-ع- می گوییم، به طریقی درباره یک قرآن مجسم صحبت می کنیم و تجسم قرآن در افعال، رفتار، منش و همه زوایای روحی و اخلاقی معصومین تجلی یافته است.»
کلمات کلیدی:#امام سجاد#رساله حقوقی حضرت سجاد#صحیفه سجادیه
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزمایش سل بر روی چهار هزارو ۸۲۷ دام سنگین در نجف آباد
کشف و توقیف حدود ۶۰۰ کیلوگرم درختچه‌های تاغ در ششتمد
ضرورت انتقال تجربه هنرمندان پیشکسوت به نسل جوان
بازدید معاون علمی رئیس‌جمهور از قلب فناوری پارک فاوا
تاکید بر کشت قراردادی برای حمایت از تولید داخلی
تشییع پیکر مادر شهید بیگلری در مراغه
معارفه فرمانده جدید تیپ مردم پایه سپاه انصارالرضا و قرارگاه شهید ناصری خراسان جنوبی
انجام دو عمل جراحی سخت در بیمارستان ولی‌عصر (عج) بردسکن
پیگیری مشکلات مسکن ملی در شهربابک
پیگیری روند تامین و قیمت کپسول گاز در سمنان
بومی سازی داروی «ترامادول هیدروکلراید» در کشور
کلنگ‌زنی نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در دهکده اقتصادی مقاومتی یاسوج
برگزاری کارگاه آموزش خشت‌زنی در زارچ
قیمت سکه و طلا ۱۰ آذر ۱۴۰۴ در بازار رشت، تا ساعت ۱۱:۳۰
همکاری سپاه و ارتش موجب ارتقای چشمگیر آمادگی‌های دفاعی می‌شود
صادرات دارو از عراق به منظور تأمین ارز خارجی
خاک سالم برای شهر و روستای سالم
شدت علائم آنفلوآنزا امسال شدیدتر از هرسال
صعود الوحده در حضور غندی پور، قربانی و دهقان
برداشت هندوانه شب یلدا در جاسک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
عاقبت پشت کردن به وطن
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)