پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن؛ بررسي ها نشان مي دهد تا همين دو سال پيش، شماري از کشورهاي جنوب آسيا بيشترين ميزان اسيدپاشي را در اختيار داشتند اما انگليس اکنون رکورد اسيدپاشي را شکسته و بنابر اعلام رسانه ها ميزان اسيد پاشي و استفاده از مواد خطرناک در شش سال اخير در لندن شش برابر شده است.
اين هفته، دريک جان ، به علت 12 مورد پاشيدن اسيد و مواد خطرناک بر روي مردم، دو بار دزدي و چهار مورد تلاش براي دزدي، به 10 سال و نيم ، زندان محکوم و حکم از طريق ارتباط ويدئويي با زندان، به وي ابلاغ شد.
بر اساس اطلاعات پليس لندن، اسيدپاشي در انگليس در سال 2017 به شدت افزايش يافته است. تعداد اسيدپاشيها فقط در شهر لندن در سال 2017 ميلادي 465 حمله گزارش شده در حالي که اين تعداد در سال قبل از آن 395 حمله بوده است. بدين ترتيب، اکنون ميتوان از لندن به عنوان "پايتخت اسيدپاشي به مردان جوان" در جهان نام برد."
جاويد حسين يکي از قربانيان اسيد پاشي در لندن که بخشي از بينايي خود را از دست داده در مصاحبه اي گفت : من تا پيش از اين حمله تا ساعت 2 بامداد بيرون از منزل کار مي کردم اما اکنون شب که مي شود از رفتن به بيرون مي ترسم ، و همواره نگرانم که بار ديگر آن حمله درناک و سوزاننده تکرار شود و در خودرو هم هميشه درها را قفل مي کنم و شيشه ها را بالا مي دهم چون خيلي نگرانم.
نمايندگان مجلس انگليس براي ممنوعيت فروش مايعات بسيار آسيب زننده، به افراد زير سن قانوني و اصلاح قوانين مربوط به در اختيار داشتن اسيد تلاش کردهاند. به گفته پليس به دست آوردن محصولاتي مانند مواد شوينده و چاه بازکنها که اغلب در اين حملات مورد استفاده قرار ميگيرند بسيار آسان است."
بر اساس دادههاي تکميلي پليس لندن، در اين شهر اسيدپاشي بيشتر ميان مردان جوان اتفاق ميافتد و بيش از 75 درصد مهاجمان و حدود 60 درصد قربانيان اسيدپاشي در لندن، بين 10 تا 39 ساله بودهاند. همچنين به لحاظ جنسيت نيز 71 درصد مهاجمان و 72 درصد قربانيان از ميان مردان بودهاند. اين در حالي است که بر خلاف لندن در بيش تر نقاط دنيا از جمله جنوب آسيا از حملات اسيدپاشي عليه زنان بيش تر استفاده ميشود.
به گفته پليس لندن، حدود 25 درصد اين حملات در بخش سرقت اتفاق ميافتد و باقي اين حملات در بين باندهاي مواد مخدر رخ ميدهد. در شش سال گذشته، حملات با اسيد در لندن، شش برابر افزايش يافته است.
1 – جاويد حسين – قرباني حمله با اسيد
2 – جميل مختار – شهروند انگليسي مسلمان و قرباني اسيد پاشي