• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۴۲۵۷۴
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵

رویکرد دولت لبنان به سلاح حزب الله پس از تهدیدات رژیم صهیونیستی

نخست وزیر لبنان می گوید دولت وی در صدد خلع سلاح جنبش حزب الله نیست، این سخنان هشداری به رژیم صهیونیستی است که لبنان از حاکمیت خود بر منابع انرژی در مرزهای دریایی اش دفاع خواهد کرد.

دولت لبنان اکنون ارزش سلاح  حزب الله را درک می کند

سعد حریری نخست وزیر لبنان روز یکشنبه گفت دولت لبنان نمی خوهد سلاح جنبش حزب الله را بگیرد او افزود امیدوار است دولت لبنان قوی باشد و تحویل سلاح از طریق هماهنگی با ارتش صورت بگیرد.
در سخنان حریری به دو نکته اشاره شده است نخست دولت قوی ودوم هماهنگی با ارتش.  این سخنان حریری بیانگر این است که در شرایط فعلی دولت لبنان با تهدیدات خارجی به ویژه  تهدید رژیم صهیونیستی روبروست و اتکا دولت در این شرایط به وجود سلاح حزب ا لله است. از سویی در این سخنان به موضوع هماهنگی با ارتش سخن می گوید که این مسئله نیز به معادله ارتش، مقاومت و دولت برمی گردد که از آن می توان این نتیجه را گرفت که زمانی به سلاح حزب الله نیازی نخواهد بود که لبنان از همه تهدیدات مصون شده و ارتش توانایی پاسخگویی به تهدیدات را به تنهایی داشته باشد.
سعد حریری پس از ماجرای سفر به عربستان و بازداشت خانگی و مجبور شدن به استعفا و سرانجام بازگشت به بیروت، رویکرد متعادلی در باره حزب الله داشته است. او چندی پس از بازگشت از ریاض، در مصاحبه با «وال‌استریت‌ژورنال» در باره حزب‌الله گفت: «حزب‌الله عضوی از دولت لبنان است» و به این صورت نشان داد که در مورد این جنبش نظرش بر خلاف خواست سعودی هاست که با مداخله در امور داخلی لبنان،  این جنبش را به عنوان جنبشی تروریستی دانسته و خلع سلاحش را خواستار شده بودند.
اما اکنون حریری می گوید که دولت وی به دنبال خلع سلاح حزب الله نیست. این سخن پس از کشف منابع عظیم نفت وگاز در مرزهای دریایی لبنان و چشم طمع رژیم صهیونیستی به این منابع، معنادار است. به ویژه اینکه در سفر رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا به لبنان و پس از او سفر دیوید ساترفیلد معاون تیلرسون به این کشور، معلوم شد که مقام های امریکایی بی طرف نیستند وقصد دارند به نفع رژیم صهیونیستی از لبنان امتیاز بگیرند و ادعاهای این رژیم را بر دولت حریری دیکته نمایند که البته مقام های لبنانی قاطعانه به این فشارها پاسخ منفی دادند.
جبران باسیل وزیر خارجه لبنان پس از دیدار با مقام های امریکایی گفت که  ما در برابر فرصتی واقعی برای بازگرداندن زمینهای واقع در مرزهای خشکی هستیم که از سال 2000 و ترسیم خط آبی یعنی پس از عقب نشینی نیروهای اشغالگر اسرائیلی از نوار مرزی، مورد اختلاف بوده اند. او این فرصت را ناشی از   موضع قدرتمند سیاسی، دیپلماتیک و نظامی لبنان دانست، موضعی که بر ارتش، مقاومت و تصمیمات شورای عالی دفاع  برای واکنش به هرگونه تجاوز تکیه دارد.
باسیل پس از دیدار با ساترفیلد گفت:  درباره آنچه به ما مربوط می شود همواره تاکید کرده ایم که در مورد حاکمیت و نفت خود کوتاه نخواهیم آمد و اسرائیل در این زمینه ها قادر به تجاوز  به (حقوق)ما نیست زیرا توانایی مقابله به مثل را داریم.
نبیه بری رئیس پارلمان لبنان هم پس از دیدار با ساترفیلد گفت که این مسئول آمریکایی، حامل هیچ پیام جدیدی در پرونده نفت نیست و بار دیگر بر اصول و مبادی لبنان تاکید کرد و افزود هرگز از حق خود صرف نظر نمی کنیم.
پس از این موضع گیری ها بود که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله با اشاره به ادعاهای رژیم صهیونیستی در باره منابع نفتی لبنان گفت: موضوع لبنان مساله جدایی از کل نراع منطقه ای بر سر نفت و گاز نیست. سیدحسن نصرالله در پاسخ به ادعای «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که مدعی شد "بلوک نهم نفت و گاز لبنان متعلق به آن رژیم است"؛ گفت مساله اصلی در نزاع امروز (با رژیم صهیونیستی)، مساله مرزهای دریایی و نه مرزهای زمینی است، نصرالله افزود ثروت نفتی موجود در جنوب لبنان متعلق به همه لبنانی هاست و در ادامه هم هشدار داد: اگر شورای عالی دفاع لبنان مصوب کند که تاسیسات نفتی اسرائیلی غیرقانونی و ممنوع است من به شما وعده می دهم که در چند ساعت این تاسیسات از کار خواهد افتاد.
صهیونیست ها به خوبی می دانند که این هشدار نصرالله جدی است و پیش از هرگونه اقدامی علیه لبنان باید به پیامدهای آن بیندیشند،  بی تردید توانایی های نظامی حزب الله در جریان جنگ سوریه رشد یافته است و همانطور که سید حسن نصرالله پس از تهدیدات رژیم صهیونیستی هشدار داد که درصورت حماقت این رژیم، رئاکتور هسته ای دیمونا  و تاسیسات ذخیره سازی آمونیاک در حیفا  هدف قرار خواهد گرفت قطعا تاسیسات نفتی صهیونیست ها در دریا هم هدف های آسانی برای حزب الله خواهد بود.
اکنون مشخص میشود که سلاح حزب الله و حضور این جنبش در محور مقاومت بر خلاف آنچه که از سوی صهیونیست ها و متحدانش به عنوان تلاش برای تشکیل هلال شیعی و گسترش نفوذ ایران در منطقه
عنوان می شود، بهره گیری از شرایطی که جمهوری اسلامی مهیا نموده برای رسیدن به سه هدف است: نخست/ حفظ تمامیت ارضی لبنان در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی ،دوم/ جلوگیری از هجوم تکفیری ها، و سوم تحکیم حاکمیت لبنان بر منابع انرژی لبنان در دریا. و  باید تاکید کرد دولت لبنان با اتکا به چنین نیرویی بر حقوق خود پافشاری می نماید. از سویی این شرایط روشن می کند که بر خلاف تبلیغات تفرقه افکنانه صهیونیستی،  حزب الله در خدمت  امنیت و منافع همه لبنانی هاست نه یک گروه.
 
----------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم غبار روبی و عطرافشانی قبور شهدا
کرمان میزبان جشنواره بین‌المللی ستاره‌های صحنه
امام جمعه کرمانشاه:
برتری دانشگاه آزاد و پالایش نفت آبادان در هفته دوم لیگ برتر واترپلو
مهار آتش‌سوزی باغ‌های چای مخروبه در کومله
بهسازی مدرسه شهید نارویی روستای سرتپه رامیان با کمک گروه جهادی
بهسازی و ترمیم راههای روستایی فیروزکوه
تأکید بر اجرای مصوبات کاهش آلودگی و بی‌اعتمادی به آمریکا
توزیع هزار بسته لوازم التحریر در بین دانش‌آموزان نیازمند خراسان شمالی
سی و ششمین جشنواره تئاتر کردستان
نقش تربیتی معلم امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد 
ذوب آهن و خیبرخرم آباد
فصل جدید همکاری‌های ایران و سازمان جهانی دریانوردی
تکذیب شایعه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان در روز شنبه ۸ آذرماه
ترافیک سنگین شبانه و یک طرفه شدن دو محور ارتباطی مازندران 
تیم ملی وزنه برداری، قهرمان مسابقات بین المللی جام فجر
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
گردهمایی ارکان فعال مساجد شاهرود
اجرای طرح تشدید نظارت بر واحدهای صنفی در اسلامشهر
اعلام برنامه های سومین روز جشنواره جهانی فیلم فجر شیراز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)