• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۱۲۷۲۶
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۷
علمی و فرهنگی » زنان و خانواده

بسیج همگانی برای مقابله با آسیب های اجتماعی

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مواجهه همه مردم با انواع آسیب‌های اجتماعی گفت: پدیده‌ها و آسیب‌های اجتماعی در کشور به نقطه‌ای رسیده که برای اقدام جهت مقابله با آن همه ارکان نظام باید بسیج شوند.

برای مقابله با آسیب های اجتماعی همه ارکان نظام بسیج شوندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح همزمان 150 مرکز اورژانس آسیب‌های اجتماعی با تاکید بر اینکه اهتمام به کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی مسئولیتی مهم و ملی است که بر عهده همه قرار دارد، خاطر نشان کرد: دولت نیز در این زمینه وظایف و مسئولیت‌هایی بر عهده دارد.
وی با اشاره به مواجهه همه مردم با انواع آسیب‌های اجتماعی گفت: هم در گزارش‌های رسمی و رسانه‌ها و هم در اطراف زندگی همه مردم نمادهای تکان دهنده‌ای از آسیب‌های اجتماعی وجود دارند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه گسترش اورژانس‌های اجتماعی یکی از ضرورت‌های اساسی است که برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی ایجاد شده است، اظهار کرد: پدیده‌ها و آسیب‌های اجتماعی در کشور به نقطه‌ای رسیده‌اند که باید همه ارکان نظام برای اقدام جهت مقابله، کاهش و کنترل آن بسیج شوند. 
جهانگیری در ادامه به برگزاری جلسه‌ای با موضوع آسیب‌های اجتماعی به ریاست مقام معظم رهبری در سال 94، اشاره و اظهار کرد: در جلسه‌ای که در سال 94 به ریاست مقام معظم رهبری و با حضور روسای قوای سه گانه، سران تاثیرگذار و وزرا و مسئولان مربوطه با موضوع آسیب‌های اجتماعی و سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای کاهش آنها برگزار و چندین جلسه نیز تکرار شد، نتایج مختلفی از جمله ایجاد اراده‌ای جدی در قوا و نهادهای تصمیم‌گیر شکل گرفت. 
در همین زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول شد که موضوع مطالب اجتماعی را در دستور کار قرار دهد.
وی ادامه داد: همچنین در شورای اجتماعی که مسئولیت پرداختن به مسائل اجتماعی را بر عهده داشت، تصمیم گرفته شد که ریاست آن از وزیر به رئیس جمهوری تغییر کند تا امور به طور جدی تر در دستور کار قرار بگیرد. 
همچنین وزارت کشور به نوعی در این زمینه فعال شد و وزارتخانه مرتبط یعنی وزارت تعاون نیز همراه با سازمان بهزیستی فعال‌تر شدند.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر لزوم زدودن زمینه‌های آسیب اجتماعی در جامعه گفت: هر گامی که در راستای عدالت و توسعه همه جانبه کشور و همچنین مبارزه با فساد گسترده موجود و رفع تبعیض از گروه‌های آسیب‌پذیر برداشته شود، مسیر را برای برداشتن زمینه‌های منجر به آسیب‌های اجتماعی هموار می‌کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه قطعا پیشگیری از ایجاد آسیب‌های اجتماعی اقدام اصلی است، تصریح کرد: آسیب دیدگان اجتماعی باید به دیده بیمار و قربانیان این موضوع دیده شوند و برای نجات آنها برنامه‌هایی جدی در دستور کار ما قرار بگیرد.
وی با اشاره به انجام اولویت‌بندی در دولت در خصوص آسیب‌های اجتماعی گفت: در اولویت‌بندی که انجام دادیم به 5 اولویت در زمینه آسیب‌های اجتماعی پرداخته‌ایم که باید در دستور کار دستگاه‌های دولتی قرار بگیرد.
 در این زمینه ساماندهی مسائل حاشیه نشینان در اطراف شهرهای بزرگ به عنوان نخستین اولویت مطرح شده است.
جهانگیری به سکونت 11 میلیون نفر در حاشیه شهرهای کشور اشاره کرد و افزود: بیش از 11 میلیون نفر در وضع نامناسبی در اطراف شهرها زندگی می‌کنند. 
در این راستا باید همزمان با بررسی دلایل مهاجرت این تعداد افراد از روستاها به حاشیه شهرها، ساماندهی وضع زندگی این افراد در دستور کار قرار بگیرد.
معاون اول رئیس جمهوری اعتیاد به مواد مخدر را دومین اولویت دولت در زمینه آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: متاسفانه شکل جدید مواد مخدر و گسترش آن به بخش جوانان و زنان کشور به یکی از آسیب‌ها و دغدغه‌های جدی اجتماعی تبدیل شده است. 
در این زمینه باید به معتادان به صورت جدی به عنوان یک بیمار نگاه کرد و برای درمان آنها اقدام نمود.وی در ادامه طلاق را سومین اولویت دولت در مقابله با آسیب‌های اجتماعی مطرح و اظهار کرد: آمار طلاق بویژه در شهرهای بزرگ از جمله تهران در وضع نگران کننده ای قرار دارد. این در حالی است که کانون خانواده در جوامع مختلف از جمله کشور ما جزء مهمترین کانون‌های پیشگیری کننده از آسیب‌های اجتماعی هستند. 
در این زمینه باید تلاش جدی کنیم تا از بین رفتن این کانون‌ها جلوگیری کنیم.
جهانگیری مفاسد اقتصادی و مناطق حاد، بحرانی و جرم‌خیز را از دیگر اولویت‌های دولت در زمینه مبارزه با مفاسد اجتماعی عنوان و تصریح کرد: آنچه که اهمیت دارد این است که ما نه می‌توانیم این مسائل را نادیده بگیریم و نه می‌توانیم به شیوه‌های خشن، قضائی و امنیتی با آنها برخورد کنیم، چرا که پاک کردن صورت مساله، مساله را پیچیده‌تر و زیرزمینی‌تر می‌کند.
وی با اشاره به اینکه قرار گرفتن مردم در معرض آسیب های اجتماعی واقعیتی است که باید برای مقابله با آن راهکارهای علمی و تخصصی ایجاد کرد، افزود: اینکه بهزیستی ده‌ها اورژانس اجتماعی با حضور متخصصان و کارشناسان ایجاد می‌کند،‌ به این دلیل است که می‌خواهد به جامعه بگوید که برای حل آسیب‌های اجتماعی باید به متخصصان و تحصیل کردگان در این زمینه متکی شد. گاهی اوقات به اشتباه فکر می‌کنیم که مقابله با آسیب‌های اجتماعی فقط به معنای برخورد کردن با عوارض آن است.
این در حالی است که مقابله با آسیب‌های اجتماعی شامل دو بخش ریشه‌ها و عوارض است.
جهانگیری گفت: صرفا مبارزه با عوارض،‌ آسیب‌های اجتماعی و نپرداختن به ریشه‌های آن گرچه می‌تواند درد را تسکین دهد، اما می‌تواند عوارض سخت‌تری به همراه داشته باشد. در این زمینه مراکز آموزشی و تعلیم و تربیتی مختلفی که در کشور شکل گرفته است باید تلاش کنند که جامعه را برای واکسینه شدن در برابر این آسیب‌ها از مهارت‌های اجتماعی لازم برخوردار کنند.
 این مهارت‌ها حتما نیازمند آموزش هستند.وی با اشاره بر لزوم توجه به مناطق مختلف کشور در زمینه آسیب‌های اجتماعی گفت: برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی باید به مسائل اقتصادی نظیر ایجاد اشتغال در کشور و حل مساله بیکاری و توازن در توسعه مناطق بویژه مناطق مرزی و همچنین توجه به توسعه مناطقی که قومیت‌ها و اقوام حضور دارند، جهت جلوگیری از ایجاد احساس تبعیض توجه و سرمایه گذاری شود.معاون اول رئیس جمهوری افزود: مقابله با آسیب های اجتماعی بویژه موضوع ریشه‌های ایجاد این آسیب‌ها از جمله مواردی است که دولت در دستور کار خود قرار داده و در این راستا حرکت می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
بررسی مسائل حوزه مسکن لرستان در نشست تصويری شورای عالی مسکن
رامسر میزبان همایش ملی نخبگان شاهد و ایثارگر کشور
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
قبوض گاز بر اساس الگوی مصرف پنج‌ساله محاسبه می‌شود
افتتاح زمین چمن مصنوعی دبستان بانو سَرِه در آران و بیدگل
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ آبان در یک نگاه
قطع گاز در رودسر و املش
رئیس انجمن قهوه ایران خواستار توجه بیشتر به این صنعت شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)