• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۹۷۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸
ورزشی » توپ و تور
هدفگذاری تیم‌های لیگ برتری بسکتبال؛

لیگ جوان ها، بومی‌ها و سربازها!

لیگ برتر بسکتبال امسال بیش از سال‌های دیگر از تیم هایی متکی به بازیکنان سرباز، جوان و بومی تشکیل شده است.

لیگ جوان ها، بومی‌ها و سربازها!به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ جلسه هماهنگی لیگ برتر بسکتبال دیروز با حضور هشت تیمی برگزار شد که محمود مشحون رئیس فدارسیون بسکتبال تاکید داشت به جمع آنها هیچ تیمی اضافه نمی‌شود و تنها امکان جایگزینی با یکی از هشت تیم فعلی وجود دارد. حساب دو تیم پتروشیمی بندرامام و نفت آبادان را که با تجمع بازیکنان ملی جدا کنیم، از لیگ برتر امسال شش تیم باقی می‌مانند. 

تهرانی‌های بلاتکلیف

تیم‌های مهرام تهران و دانشگاه آزاد نمایندگان خود را به جلسه لیگ برتر فرستادند؛ اما هنوز حضور هیچ کدام از دو تیم در لیگ برتر قطعی نشده است. مهرام که قهرمان لیگ دسته یک شده بود، هنوز منتظر تصمیم نهایی امیرمحمد گنجی رئیس باشگاه است و شنیده می‌شود در صورت قطعی شدن ورود این تیم، ترکیب بازیکنان دسته یکی آن با جذب دو بازیکن خارجی به لیگ برتر می‌آیند. به این ترتیب مهرام را می‌توان در جمع تیم هایی قرار داد که با جوانگرایی وارد لیگ برتر می‌شوند.

تیم دانشگاه آزاد تهران هم هنوز موافقت فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را برای ورود به لیگ برتر بسکتبال جلب نکرده است. دانشگاه آزاد دو راه پیش رو دارد: انحلال یا ورود به لیگ برتر با ترکیب جوان و بدون بازیکن خارجی.

رقابت برای جذب سربازها

تیم نیروی زمینی تهران امسال رقیبی در شهر دزفول پیدا کرده است. نیروی زمینی که در چند سال گذشته با جذب بازیکنان مشمول به خدمت سربازی در لیگ برتر بسکتبال شرکت می‌کرد، امسال باید با تیم پدافند دزفول برای جذب بازیکنان سرباز رقابت کند. تفاوت پدافند دزفول با نیروی زمینی در این است که تیم جنوبی، اجازه جذب بازیکن آزاد نیز خواهد داشت.

همشهری‌های بومی گرا

تیم شهرداری گرگان هم امسال رقیبی در شهر خود پیدا کرده است. یس آل گرگان که از لیگ دسته یک به لیگ برتر صعود کرد، امسال همزمان با شهرداری گرگان در این مسابقات شرکت می‌کند. نقطه اشتراک هر دو تیم شعارهای جوانگرایی و بومی گرایی است، با این علامت سوال که شهر گرگان چند بازیکن بومی در سطح لیگ برتر دارد.

لیگ جوان ها، بومی‌ها و سربازها!لیگ‌های موازی

امسال علاوه بر لیگ برتر با عنوان حرفه‌ای، دو لیگ دیگر هم در سطح اول بسکتبال برگزار می‌شوند. لیگ ملی که تیم‌های حاضر در آن اجازه جذب بازیکن خارجی نخواهند داشت و لیگ دسته یک با عنوان امید که تیم‌های حاضر در آن، اجازه جذب بازیکن بالای ۲۳ سال ندارند. 

بررسی سه لیگ بسکتبال کشور و شرایط تیم‌های شرکت کننده نشان می‌دهد که بیشتر تیم‌ها بدون پشتوانه مالی قوی، شعارهایی را برای ورود خود برگزیده اند که امکان هزینه‌های کمتر را برای آنها فراهم کند. ۱۵ تیم لیگ امید، تنها اجازه جذب بازیکنان زیر ۲۳ را دارند و تیم‌های لیگ برتری جوانگرا هم به جمع آن‌ها اضافه می‌شوند. در حالی که دو لیگ جوانان و نوجوانان به طور جداگانه‌ای برگزار می‌شوند.

به این ترتیب امسال بازار بسکتبال ایران بیش از هر سال دیگر پذیرای بازیکنانی با تعریف جوان خواهد بود، در حالی که تناسبی میان ظرفیت‌های موجود در بسکتبال پایه ایران با این تعداد تقاضا دیده نمی‌شود. از طرفی تعداد زیادی بازیکن در لیگ بسکتبال شاغل بودند که در تعاریف جوان، بومی یا ملی قرار نمی‌گیرند و در نهایت مجبور به بستن قراردادهایی با رقم پایینتر در لیگ برتر یا کوچ به لیگ ملی می‌شوند، لیگ ملی که از اسپانسرهای قدرتمندی بهره نمی‌برد.

جمعبندی درباره لیگ‌های بسکتبال کشور به اینجا ختم می‌شود که تعاریف مشخصی برای این لیگ‌ها با دسته بندی‌های مختلف ایجاد شده است؛ اما در عمل اهداف چند لیگ موازی به نظر می‌رسند. کیفیت لیگ برتر با توجه به شکاف میان تیم‌ها و تشکیل لیگ ملی زیر سوال می‌رود و سرنوشت بسیاری از بازیکنان باتجربه لیگ با توجه به شعارهای جوانگرایی و بومی گرایی مشخص نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چمران: هنوز نامه‌نگاری‌ها درباره آرامستان جدید تکمیل نشده است
۱۲۲ طرح کشاورزی و تولیدی در آذربایجان‌غربی افتتاح و کلنگ زنی می‌شود
طنین زنگ انقلاب در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
افتتاح ۲۳۹ پروژه عمرانی خلخال در دهه فجر
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در استان و استاندار قزوین
سناریوی کاراکاس در کوبا تکرارشدنی نیست
تازه‌های سیما
بهره برداری از بیش از ۳۸ کیلومتر راه روستایی در زنجان
آغاز برنامه‌های چهل و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از امروز
تسهیل استفاده بانوان از دوچرخه و موتور نیازمند زیرساخت است
بازداشت ۸۵ عامل اصلی میدانی و تخریبگر اموال مردم زنجان
سفر وزیر راه و شهرسازی به استان مرکزی
وظیفه ما آگاهی‌بخشی به نسل جدید درباره اهداف و آرمان‌های انقلاب است
نواخته شدن زنگ انقلاب در مدارس البرز
بهره برداری از ۲ طرح مهم آبزی پروری در آذربایجان غربی
«پانتولیگ»، در شبکه سه
آغاز برنامه‌های چهل و هفتمین فجر انقلاب اسلامی در گلستان
آغاز بکار جشنواره در لباس سربازی 
قلعه ساسانی نهاوند در مسیر ثبت ملی
نواخته شدن زنگ انقلاب اسلامی در دبستان دخترانه فرهنگ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)