• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۸۶۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

هشدارهای دامپزشکی درباره شرایط ذبح و مصرف دام

مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی درباره تبلیغات در فضای مجازی، روی دیوار ها، کنار خیابان‌ها و جاده‌ها مبنی بر فروش گوسفند زنده هشدار داد.

هشدارهای دامپزشکی درباره شرایط ذبح  و مصرف دامبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ عباس عباسی گفت : با فرا رسیدن روز عرفه و عید قربان، سازمان دام پزشکی تمهیداتی را با مشارکت برخی دستگاه ها مانند استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها، کمیته امداد، بهزیستی، نیروهای انتظامی و سازمان‌های بهداشت و درمان در نظر گرفته است تا این مراسم مذهبی در سلامت و اطمینان کامل برگزار شود.
 مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی ادامه داد:مراکز مورد تایید دامپزشکی تن‌ها در میادین عرضه دام است و هر مکانی به غیر از این مراکز دارای مجوز نیستند و همچنین سلامت دام‌ها تایید شده نیست.
وی ادامه داد : کشتارگاه های دام در این روز موظف هستند که آمادگی لازم را برای ذبح دام های قربانی در روز عید قربان داشته باشند، اما ممکن است کشتارگاه ها به دلیل شلوغی پاسخگو نباشند. لذا برای مبادرت به ذبح دام های قربانی و دسترسی آسان تری داشته وجود دارد، سازمان دامپزشکی و ادارات کل دامپزشکی استان ها با همکاری شهرداری، یکسری اماکن را در داخل و حاشیه شهرها درنظر گرفته و این مراکز مجهز به میادین عرضه کشتار دام نیز هستند و علاوه بر آن، قربانگاه تعبیه شده است تا دام های قربانی تحت نظر متخصصین دامپزشکی قبل و بعد از ذبح نیز معاینه شود.
عباسی خاطرنشان کرد: به لحاظ اینکه در این روز حجم دام های کشتاری کل کشور افزایش چشمگیری پیدا می کند ، برخی افراد ممکن است فرصت مراجعه به اماکنی که تحت نظر دامپزشکی است را نداشته باشند یا شاید ترجیح دهند در منازل خودشان اقدام به این کار شود، برای این دسته از افراد نیز چاره اندیشی شده است. بدین صورت که، در اماکنی که برای این کار تحت نظر دامپزشکی و شهرداری مشخص شده است دامپزشکان و ناظرین شهری ما حضور دارند تا سلامت لاشه را قبل از ذبح تایید کنند و سپس افراد می توانند با گرفتن برگه سلامت حیوان، آن را به برای کشتار به منزل ببرند.
مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد: چند نکته حتما باید رعایت شود، لذا ما در اماکن غیر از کشتارگاه سیستم پیش سرد را نداریم و گوشت بعد از کشتار باید یک دروه 24 ساعته را در پیش سرد بگذراند (در 0 تا 4 درجه) تا سلامت جمود نعشی خود را طی کند و در این ارتباط برخی از بیماری ها که ممکن است برای انسان مخاطره انگیز باشد در این صورت از بین می رود از جمله بیمارهای مشترکی که بین انسان و حیوان وجود دارد جلوگیری شود.
وی هشدار داد : افراد این موضوع را جدی بگیرند، هم خود لاشه و هم آلایش دام را بعد از 24 ساعت در درجه یخچال نگهداری کرده و بعد مبادرت به قطعه کردن و توزیع به دیگران کنند. برخی افراد که در منزل این کار را انجام می دهند ما توصیه می کنیم، حتما امنیت فردی را رعایت کنند و در زمان کشتار از دستکش، ماسک و روپوش استفاده کنند و طوری دام را ذبح کنند که خون حیوان به صورت و نقاط دیگر بدن تماس پیدا نکند چرا که از نظر پزشکی تشخیص دام بیمار مخصوص حیوان مبتلا به تب کریمه کنگو مشکل است.
به گفته عباسی، مردم باید از خوردن بلافاصله جگر، دل، قلوه و... بعد از کشتار اکیدا خودداری کنند و حتما بعد از 24 ساعت نگهداری گوشت در یخچال از آن استفاده کنند. همچنین در زمان تهیه دام، در مراکزی این کار را انجام دهند که دامپزشکی و شهرداری آن را تایید کرده اند و بعد از معاینه توسط دامپزشک و گرفتن برگه سلامت می توانند حیوان را در همان قربانگاه و یا منزل خود ذبح کنند.
مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: سازمان دامپزشکی تقاضا دارد از افرادی که در این روز قصد دارند دامی را کشتار کنند، خون و آلایش حیوان را در معابر عمومی، جویبارهای کنار منازل، جدول های کنار خیابان و به طور کل در فضای باز عمومی رها نکنند و حتما تحت ضوابط بهداشتی آن را محصور کنند تا محیط زیست و دیگر افراد تحت خطر بیماری های مشترک بین انسان و دام قرار نگیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)