پلارک:
مشارکت بانکها برای تامین ۴۰ درصد هزینه بازسازی عتبات
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: بانکها در حوزه ارتباطات پولی و مالی با مخاطبانشان، ظرفیت و امکان خوبی دارند و میتوانند بخشی از کمکهای مردمی به محبان اهل بیت را برای بازسازی اعتاب مقدسه به سوی ما هدایت کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن پلارک پس از پایان نخستین گردهمایی روسای ستاد بازسازی عتبات با نمایندگان بانکها در جمع خبرنگاران افزود: بانکها میتوانند با تشویق و ترغیب مشتریان خود و با استفاده از ظرفیتهای تبلیغاتی و اطلاع رسانی در شعب بانکهای سراسر کشور و سیستمهایای تی ام و تشویق مشتریانشان به گِرد کردن حسابهای خود، کمکهای مردم را به سوی بازسازی عتبات عالیات سوق دهند.
وی در خصوص محورهای گفتگو در نخستین گردهمایی با مدیران بانکها افزود: در جلسه قبلی که با مدیران بانکها داشته ایم، تفاهم نامهای برای ارتباط با بانکهای کشور امضا کردیم و مشخصا در این جلسه به نمایندگان بانک ها، نحوه و سرعت همکاری آنان را بیان کردیم که چگونه میتوانند با کمک رسانی ما را در انجام دادن پروژههای سنگینی که در اعتاب مقدسه آغاز کردیم همراهی کنند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات با تاکید بر اینکه این همکاری به این معنا نیست که بانکها بخواهند از منابع خود یا حساب مشتریان به ما کمکی کنند، گفت: همکاری بانکها به این شکل است که با تشویق و ترغیب مشتریانشان، در جمع آوری کمکهای مردمی مشارکت و همچنین از امکاناتی که در حیطه اختیارات مدیران عامل یا هیئت مدیره بانک هاست استفاده میکنند و یا اینکه از امکانات بیشتری که بعضاً بانکهای خصوصی در اختیار دارند استفاده میشود.
پلارک افزود: نظام بانکی کشور میتواند بهترین کمکها را به ما و از پذیرش مراجعات مکرر در حوزه عتبات عالیات جلوگیری کند چرا که افراد و گروههای مختلف به بانکها مراجعه میکنند و در مورد بازسازی عتبات و راهپیمایی اربعین راهنمایی میخواهند که در این خصوص وظایف بانکها مشخص شود و مرجع خاصی برای این کمکها در نظر گرفته شده است که همه کمک هایشان را برای این منظور به سوی ما سوق میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که بانکها تا چه میزان میتوانند به بازسازی عتبات کمک کنند، گفت: ما بانکها را به عنوان بخشی از جامعه میدانیم و مجموع خانواده بانکهای کشور جمعیت بالایی را شامل میشود و ما به همان درصد که بانکها جامعه را تشکیل میدهند به همان میزان روی کمک آنها حساب باز کرده ایم و فکر میکنیم اگر بتوانیم با شبکه بانکی تعامل خوبی داشته باشیم حداقل بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینههای ما را این شبکه میتواند پوشش دهد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات افزود: هم اکنون دو پروژه بزرگ در اعتاب مقدسه را در دست اجرا داریم که یکی رو به پایان است و اجرای این پروژهها نیاز به توجه خاص همه مردم دارد زیرا ما این پروژهها را به نام مردم ایران کلید زده ایم و مردم هم ما را بخوبی حمایت کردند و همچنین میتوانند از طریق درگاه بانکها ما را براحتی کمک کنند.
پلارک گفت: امروز برای همه نمایندگان بانکها و موسسات مالی اعتباری که در این گردهمایی حضور داشتند احکامی را با عنوان «مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات در بانکهای مربوطه» صادر کردیم تا در چارچوب و ضوابط تعیین شده در قبال جمع آوری کمکها مسئولیت پیدا کنند که این جمع آوریها در حسابهای کنترل شده جمع آوری میشود که قابل کنترل و بازرسی نیز است.
دبیرکل بانک مرکزی هم در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه جلسه امروز برای هماهنگی بیشتر ستاد بازسازی با حوزه بانکها برگزار شده است گفت: امروزه هیچ خدمتی در حوزههای مختلف کشور ارائه نمیشود که شبکه بانکی در آن دخیل نباشد و یا زیرساختها و یا امکانات مادی آن را فراهم نکرده باشد.
سید محمود احمدی افزود: به طور کلی بانکها خدمات ۲۴ ساعته خود را در تمام حوزهها و در پهنه جغرافیایی جمهوری اسلامی به مردم ارائه میکنند و امیدواریم بتوانیم از همه استطاعت بانکها در کار ارزشمند بازسازی عتبات نیز استفاده کنیم.
وی گفت: امروز از همه نمایندگان بانکها درخواست کردیم در این گردهمایی حضور داشته باشند تا درباره این کار مقدس بدانیم چه خدماتی را میتوانند به زائران برای شرکت در مراسم اربعین و در سطحی کلانتر برای بازسازی عتبات عالیات در حوزه زیرساخت و جمع آوری کمکهای مردمی ارائه کنند.