• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۵۹۲۱۹
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

عرضه بیش از ۶۹ هزار تن گندم، شکر، روغن و ذرت در بورس کالا

تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران میزبان عرضه ۶۹ هزار و ۶۷۵ تن گندم، شکر، روغن خام و ذرت دانه‌ای است.

عرضه بیش از 69 هزار تن گندم، شکر، روغن و ذرت در بورس کالابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، این تالار عرضه ۶۳ هزار تن گندم خوراکی، ۴ هزار تن گندم دوروم، ۲ هزار و ۲۷۵ تن شکر سفید، ۳۰۰ تن روغن خام و ۱۰۰ تن ذرت دانه‌ای را تجربه می‌کند.
۸۱ هزار و ۴۷۱ تن انواع قیر، گوگرد، لوب کات، مواد پلیمری و مواد شیمیایی در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی عرضه می‌شود.
تالار صادراتی بورس کالای ایران نیز در این روز شاهد عرضه ۱۲ هزار و ۸۶۰ تن انواع قیر است.
۴ کیلوگرم شمش طلای زرمعدن اختران در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می‌شود.
علاوه براین، ۱۰۲ رأس دام سنگین نیز در بازار فرعی بورس کالای ایران عرضه می‌شود.
 
نگاه دو موسسه تحقیقاتی درباره بازار سنگ آهن

قیمت سنگ آهن همچنان در حال کاهش است و اکنون قیمت این ماده خام مورد استفاده در تولید فولاد، در پایین‌ترین میزان در هفت ماه اخیر یعنی محدوده ۵۷ دلار در هر تن رسیده است.
 در باره علل کاهش قیمت‌ها و افق بازار این ماده خام دیدگاه‌های مختلفی مطرح شده و اکثر کارشناسان و نهادهای تحلیلگر معتقدند در ماه‌های آینده شانس رشد قیمت‌ها بسیار کم است. تحلیلگران موسسه تحقیقاتی مک کواری معتقدند در شش ماهه دوم سال جاری میلادی متوسط قیمت‌ها ۵۰ دلار در هر تن خواهد بود. میزان بالای ذخیره سنگ آهن در بنادر چین و افزایش تولید در این کشور و خارج از آن، از رشد قیمت‌ها برای مدتی طولانی جلوگیری خواهد کرد.
سال گذشته میلادی رشد شدید قیمت سنگ آهن سبب شد بر تولید آن در چین افزوده شود. همچنین تولیدکنندگان بزرگ سنگ آهن یعنی چهار شرکت ریوتینتو، بی اچ پی بیلیتون، ویل اس‌ای و فورتسکیو سرمایه گذاری‌های عظیم برای افزایش ظرفیت تولید کرده اند در نتیجه نمی‌توان انتظار داشت در عرضه این ماده خام اختلال بوجود آید.
مدتی طول خواهد کشید تا ذخایر سنگ آهن در بنادر چین کاهش یابد و تولید در داخل این کشور کمتر شود. نکته مهم این است که مصرف فولاد چین افزایش نخواهد یافت و برخی عوامل ممکن است سبب کاهش تولید این ماده خام سود. در صورت تحقق این امر قیمت سنگ آهن فشار بیشتری تحول خواهد کرد.
داده‌های منتشر شده از بخش فولاد چین نشان می‌دهد ماه گذشته میلادی میزان تولید فولاد در این کشور سریع‌ترین رشد را در یک سال اخیر داشته است، اما تحلیلگران می‌گویند در تابستان همرمان با کاهش فعالیت‌ها در بخش ساخت و ساز، تقاضا برای فولاد کاهش خواهد یافت در نتیجه قیمت سنگ آهن پایین خواهد آمد.
در واقع دولت چین قصد دارد محدودیت هایی برای فعالیت‌ها در بخش ساخت و ساز ایجاد کند و اگرچه انتظار می‌رود این محدودیت‌ها اندک باشد، اما در هر صورت از تقاضا برای فولاد و سنگ آهن کاسته می‌شود.
میزان ذخیره سنگ آهن در بنادر چین برای سیزده هزار بار ساخت برج ایفل کافی است. موسسه بی ام آی اخیرا پیش بینی کرده متوسط قیمت سنگ آهن در سال جاری میلادی ۶۵ دلار و در سال آینده ۵۰ دلار خواهد بود. در سال ۲۰۲۱ متوسط قیمت‌ها ۴۴ دلار خواهد شد.
از دید تحلیلگران این موسسه، کاهش تدریجی نرخ رشد اقتصاد چین در آینده و تاکید دولت بر توسعه بخش خدمات سبب خواهد شد میزان تولید فولاد کاهش یابد. چین به تنهایی نیمی از کل فولاد جهان را تولید می‌کند و هر گونه تغییر در سیاست‌های اقتصادی این کشور تاثیری بزرگ بر قیمت سنگ آهن خواهد داشت.
موضوع دیگری که سرمایه گذاران در بازار سنگ آهن باید مورد توجه قرار دهند فشارهای آمریکا و اروپا بر چین است. هدف از این فشارها، جلوگیری از واردات فولاد ارزان چین به اروپا و آمریکاست. از یک سو دولت چین قصد دارد مازاد ظرفیت تولید فولاد را کاهش دهد و از سوی دیگر پیش بینی می‌شود از صادرات فولاد چین به اروپا و آمریکا کاسته شود.
با توجه به آنچه بیان شد بعید به نظر می‌رسد شرایط برای رشد قیمت سنگ آهن فراهم باشد. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)