آغاز گرده افشانی درختان انجیر در نی ریز
باروری انجیر خوراکی با انتقال گرده از پرچم میوههای درخت انجیر "بر" بوسیله زنبور گردهافشان " بلاستوفاگا " به سطح کلاله گلهای خامه بلند میوه خوراکی انجام میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، باغداران همه ساله با آغاز فصل گرما، با استفاده از میوههای " بر" انجیر، با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی گرده افشانی باغات انجیر را انجام میدهند.
مدیر جهاد کشاورزی نی ریز با بیان اینکه گرده افشانی در ۸ هزار هکتار از اراضی باغی این شهرستان به تازگی شروع شده است گفت: گردهافشانی براساس سن درختان صورت میگیرد و به لحاظ فنی، زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی به ۹ تا ۱۳ میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است.
داریوش طهماسبی انواع ارقام این محصول را دانه سفید، پوزدنبالی، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، قاسمی، دانهسبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعلسربسته و مهارلویی برشمرد و افزود: بیش از ۳۵ درصد امرار و معاش مردم نی ریز از باغداری انجیر تامین میشود.