گشت و گذار سایبری؛
زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل
زینب علیهاالسلام به دنیا آمده بود تا صبر را شرمنده کند، آمده بود تا عشق را مبهوت لحظه های زلالش کند. آمده بود تا صدق و وفا را به جهانیان بیاموزد و متانت و وقار را به نمایش گذارد. آمده بود تا رسالت خود را به انجام برساند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا وسیما؛ نه تنها حضرت زینب(س) اهل صبر جمیل بود؛ صبری که در آن هیچ شکایتی وجود ندارد و در تعریف آن امام باقر(ع) فرمودند: «ذَلِکَ صَبْرٌ لَیْسَ فِیهِ شَکْوَى إِلَى النَّاس؛ آن صبری است که در آن به مردم گله و شکایتی نمیشود.» بلکه ایشان همواره حمد و ستایش الهی را بر زبان جاری میساخت.چه مجلس کوفه یا شام و چه در خطبههای کوچه و بازار آن دو شهر، نه تنها شکایتی از حضرت زینب شنیده نشد؛ بلکه آنچه دیده شد حمد و ستایش الهی و درک حضور خدا بود.
کنیه حضرت زینب علیهاالسلام ، این بانوی مکرّمْ ام المصائب، ام الرَّزایا و ام النوائب بود. دلیل این کنیه ها هم این بود که وی در طول عمر خودْ انواع مصائب و بلایا را با چشم خود دیده و صبر پیشه کرده بود. هم چنین از القاب آن حضرتْ صدیقه صغری، عصمت صغری و عقیله بنی هاشم بود. عقیله، زنِ کریمه ای را گویند که در بین خانواده و خویشانْ بسیار عزیز و محترم و در خاندان خود ارجمند باشد.
زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل زینب سلام الله علیها نماد صبر جمیل
زندگی سیاسی و اجتماعی زینب کبری(س) به گونهای است که در بردارندهی درسهای آموزنده و انسان سازی برای تمام انسانها است.
شاخص عبودیت و بندگی حق تعالی
در رأس ویژگی و خصوصیات دینی و اخلاقی زینب کبری(س) میبایست، عبودیت و بندگی زینب را سرلوحه کارها قرار داد، آنچه از فلسفه خلقت در آیات قرآن استفاده میشود، اهمیت و ارزش عبودیت حق تعالی در زندگی است؛ کما اینکه باری تعالی در این خصوص میفرماید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ؛ من جنّ و انس را نیافریدم جز براى اینکه عبادتم کنند(و از این راه تکامل یابند و به من نزدیک شوند)!»، با نگاهی اجمالی در سیره زینب کبری(س) بخصوص در واقعه عاشورا متوجه میشویم، در آن شرایط بحرانی و آشوب، بخصوص بعد از جنایتی که بر خاندان عصمت و طهارت روا شد و زینب کبری(س) به اسارت برده شد، ایشان ذرهای در انجام تکالیف دینی خود کوتاهی نکردند.
نقل شده است از امام سجاد (ع) که فرموند:عمهام زینب در مسیر کوفه تا شام همه نمازهاى واجب و مستحب را اقامه مىنمود و در بعضى منازل نشسته نماز میگزارد! سؤال شد چرا نشسته نماز میخواند؟ امام فرمود: نماز نشسته بخاطر شدت گرسنگی و ضعف در سه شبانه روز بود. و ایشان طعام خود را بین اطفال تقسیم میکرد، چون مقدار غذایی که دشمنان میدادند، یک قرص نان برای هر نفر در طول شبانه روز بوده است.»اوج این بندگی را می توان در شب عاشورا مشاهده کرد، حادثه عاشورا واقعهای نیست که انسان عادی به راحتی بتواند تاب و تحمل مصیبت و اضطراب آن را داشته باشد، با این حال در منابع روایی در خصوص بندگی زینب کبری(س) در آن شب پر اضطراب از فاطمه بنت الحسین(ع) این چنین نقل شده است: «عمهام زینب در تمام شب عاشورا در محراب خویش ایستاده و به پروردگارش استغاثه میکرد. در آن شب هیچ یک از ما نخوابید و صدای ناله ما قطع نشد.»
شاخص صبر و استواری
از جمله ویژگیهایی که هر انسان مسلمان، باید آن را زیبنده زندگی خود کند، شاخص صبر و استقامت است. صبر بر آرمانها و ارزشهای دینی و اسلامی از جمله زیباترین و با ارزشترین ویژگیهایی است که به زندگی انسان رنگ و بوی قرآنی و الهی میبخشد.
خدای متعال در قرآن کریم، پیامبر اکرم(ص) و یارانش را این چنین به صبر و استقامت رهنمود ساخته است: «فَاسْتَقِمْ کَما أُمِرْتَ وَ مَنْ تابَ مَعَکَ وَ لا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصیرٌ؛ پس همانگونه که فرمان یافتهاى، استقامت کن و همچنین کسانى که با تو بسوى خدا آمدهاند(باید استقامت کنند)! و طغیان نکنید، که خداوند آنچه را انجام میدهید مىبیند!»
بنابراین، بیشک زینب کبری(س) یکی از بارزترین و برجستهترین اسوههای صبر و شکیبابی در مسیر پایبندی بر اصول و ارزشهای دینی و اسلامی است. نمونهای از صبر زینبی(س) را میتوان در مجلس ابن زیاد مشاهده کرد، زمانی که با کینه و نیش زبان خطاب به زینب کبری(س) گفت: «کَیْفَ رَأَیْتِ صُنْعَ اللَّهِ بِأَخِیکِ وَ أَهْلِ بَیْتِک؛ کار خدا را با برادر و خانوادهات چگونه یافتی؟» حضرت زینب(س) با آرامش و متانت کامل فرمودند: «مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلًا؛ جز زیبایی چیزی ندیدم.»
شجاعت و جرأت
از جمله شاخصترین ویژگیهای زینب کبری(س) که آن نیز در واقعه عاشورا به ظهور رسید، شجاعت و قهرمانی زینب کبری(س) است، این بانوی با فضیلت با وجود اسیر بودن، نه تنها در مقابل سربازان سفّاک و حیوان صفت ابن زیاد، هیچ گاه سستی و ترس به خود راه نداد، بلکه در مجلس ابن زیاد نیز با شجاعت غیر قابل توصیفی خطاب به آن ملعون این چنین فرمودند: گرچه پیشامدهاى ناگوار روزگار، مرا به سخن گفتن با تو کشانده، ولى در عین حال ارزش تو از نظر من ناچیز و سرزنشت بزرگ و ملامتت بسیار است، ولى چه کنم که چشمها پر اشک و سینهها سوزان است، که افراد نجیب حزب خدا، در جنگ با احزاب شیطان، که بردگانِ آزاد شده بودند، کشته میشوند و خون ما از سرپنجههاى شما مىریزد و گوشتهاى ما از دهنهاى شما بیرون مىافتد.
حضرت زینب (س) در پانزدهم رجب المرجب سال ۶۲ هجری قمری از دنیا رفت. بانوی قهرمانی که پس از شهادت امام حسین(ع)، نهضت عاشورا را به دوش کشید و پرچمدار این قیام بود در ضمن سفری که به همراه همسرش عبدالله بن جعفر به شام به لقاءالله پیوست و بدن مطهر این بانوی بزرگوار در همان جا به خاک سپرده شد.
صبر را معنا و مفهومی به نام زینب است
احترام عشق هم از احترام زینب است