• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۵۸۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲
گشت و گذار سایبری؛

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

آبشارهای زیبای شوشتر در کنار آثار تاریخی چون آسیاب ها و کانال ها وتونل های بزرگ هدایت آب و سد که مربوط به دوره ساسانی است جلوه خاصی از نظر گردشگری به این نقطه از استان خوزستان داده است.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صداو سیما؛ معرفی جاذبه های طبیعی استانهای مختلف کشورمان در ایام تعطیلات نوروزی افزایش یافته است.  
استان خوزستان با برخورداری از ظرفیت‌های بی‌شمار گردشگری تاریخی، فرهنگی، طبیعی و مذهبی آماده استقبال از میهمانان نوروزی و راهیان نور از سراسر کشور است.
یکی از مکان های دیدنی در استان خوزستان و شهرستان شوشتر آبشارهای شوشتر (سیکاها) هستش که به منظور استفاده گرفتن از نیروی آب برای آسیاب های صنعتی توی زمان ساسانیان ساخته شده است. در جنوب پل بند گرگر و خیابان شریعتی به محوطه عظیم این آبشارها می رسید.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

از مطالب کتاب تذکره شوشتر اینگونه برداشت می شود که اردشیر بابکان(موسس سلسله ساسانی در سال ۲۲۴میلادی) دستور ساخت رود گرگر را صادر کرد که ساخت آن تا زمان سلطنت فرزندش شاپور ادامه یافت این رود کاملا با دست حفر شده است.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

ساخت پل بند گرگر روی این نهر باعث شد که علاوه بر جلوگیری از طغیان آب، شهر شوشتر با اهواز و مسجد سلیمان هم مرتبط شود. از آب آبشارهای این ناحیه برای چرخاندن چرخ بیش از ۴۰ آسیاب استفاده می شده که در نقاط مختلف این منطقه پراکنده بودند. این آسیب ها بیشتر برای آرد کردن گندم به کار می رفت.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

گذشت زمان، تاثیر عوامل طبیعی و پیشرفت تکنولوژی این آسیاب ها را به فراموش خانه ذهن زمان سپرد به طوری که اکثر آنها تخریب شده و از بین رفتند. تنها آسیاب این منطقه که پس از گذشت قرنها هنوز پابرجاست آسیاب رضا گلاب است که پس از بازسازی مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

یکی از مکان های تفریحی این مجموعه عظیم سیکا است (سیکا را نوعی مرغابی یا درخت و قومی از هندوهای بودا معنی کرده اند) از طریق چند پله دست ساز می توانید وارد سیکا بشوید.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

از زیر دیواره سیکا یک جوی خارج می شود که آب را درون یک حوض ۸ ضلعی می ریزد و بعد از خارج شدن از حوض از طریق دو کانال کوچک به سمت رودخانه سرازیر می شود. این مجموعه در واقع وظیفه آبرسانی به آسیاب ها در زمان های گذشته را بر عهده داشته اما امروزه به صورت یک مکان تاریخی جهت استراحت و تفریح گردشگران در آمده است.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

یکی دیگر از راه های آبرسانی به مجموعه آسیاب ها ساخت سد بر روی رودخانه بوده که در دوره قاجاریه و زمان حکومت محتشم (از حکام محلی) ساخته شده. این سد مسیر رودخانه را مسدود می کرد و آب جمع شده در پشت آن در سه تونل به نام های سه کوره، دهانه شهر، و بلیتی که در تخته سنگ های مجاور حفر شده بود جاری می گشت. این تونل ها بعد از رسیدن به مجموعه در قالب کانال ها آب را به آسیاب ها هدایت می کردند و بعد از چرخاندن پره آنها به صورت آبشار به منطقه حوضچه مانند جاری می شدند. این آبشارهای مصنوعی و محوطه پشت سد هم اکنون به عنوان منطقه ای تفریحی و چشم نواز درآمده که مورد استفاده مسافران قرار می گیرد.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

طراحی بی نظیر این مجموعه آبی یکی از شاهکارهای فنی و مهندسی تاریخ ساسانی بوده که حکایت از فرهنگ و تمدن غنی ایران در زمانهای گذشته دارد شهرت این منطقه به اندازه ای است که باستان شناس معروف فرانسوی ژان دیولافوا آن را به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی قبل از انقلاب صنعتی دانسته است.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

از دیگر خصوصیات این منطقه که بر جاذبه گردشگری آن افزوده وجود بافت تاریخی شهر شوشتر در جوار آن است که در مواقع خشکسالی از آب این مجموعه برای آبرسانی به شهر قدیمی شوشتر هم استفاده می شده است.

گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر

این آبشار در شهر شوشتر و در خیابان شریعتی قرار داره که در جنوب پل بند گرگر واقع می شود. همچنین از اهواز تا شهر شوشتر نیز فاصله ای در حدود 100 کیلومتر می باشد.
گردشگری نوروزی؛ آبشارهای شوشتر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)