• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۴۱۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
وزیر ارشاد:

مسجد باید به قطب فرهنگی هر محله تبدیل شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسجد در جمهوری اسلامی ایران از منظر امام و رهبری و از منظر مبانی دینی و معرفتی از جایگاه بسیار والایی برخوردار است و ما آن طور که شایسته بود قدر این جایگاه را ندانسته ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا صالحی امیری در همایش کانون های فرهنگی هنری مساجد افزود: برای جامعه ای که در مسجد باید به قطب فرهنگی هر محله تبدیل شودمعرض هزاران آسیب و تهدید از قبیل ایدز، طلاق، ناامنی و حاشیه نشینی قرار دارد برای حل این چالش ها جامعه باید یک بار دیگر به مسجد رجوع کند و شفای دردهای خود را از مسجد طلب کند زیرا مسجد خود دوا و شفابخش است و کسانی که از مسجد فاصله می گیرند در معرض آسیب های مختلفی قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه ما نیازمند شناخت جایگاه مسجد هستیم گفت:  وضع امروز ما نتیجه عملکرد دیروز ماست و اگر ما از مسجد فاصله نمی گرفتیم وضعمان این نبود و اگر خانواده های ایرانی حل مسائل فرهنگی و دغدغه ها و نگرانی های خود را از مسجد بخواهند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد زیرا مسجد مقدس است و جایگاه انسان های مقدس،  پایگاه فضیلت، معرفت، اخلاق، انسانیت، همدلی و همدردی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه  مسجد باید در هر محله، کوچه یا منطقه ای به قطب فرهنگی تبدیل شود و مثل یک آهنربا همه را به خودش جذب کند، افزود: مسجد نه به عنوان یک مکان فیزیکی بلکه یک فرهنگ و اندیشه است و ایراد ما این است که مسجد را تک وجهی وصرفاً مکانی برای نماز خواندن دیدیم و به ابعاد مختلف آن نپرداختیم، مسجد محور تحولات فرهنگی یک محله، یک شهر و یک کشور است. 

صالحی امیری گفت: مسجد باید به صورت خلاقانه اداره شود و برای جذب جوانان جذابیت داشته باشد و برای این منظور مسجد باید دارای کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشد در این صورت مسجد می تواند برای کاهش آسیب های اجتماعی، کار اساسی انجام دهد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای حل آسیب های اجتماعی مانند طلاق باید از کوچه و محله شروع کرد بعد به خانواده رسید اگر در هر مسجدی یک طلبه و روحانی فاضل، یک دانشگاهی دانش آموخته، یک خانم با فضیلت و یک بسیجی دلسوز کنار هم قرار بگیرند و در مورد چالش های جامعه پاسخگو باشند در شرایطی اگر خانواده ای اختلاف پیدا کرد می تواند به مسجد مراجعه کند در این صورت باید درب قوه قضائیه بسته و درب مساجد باز شود زیرا مسجد می تواند به مرکزی برای حل آسیب های اجتماعی تبدیل شود. 

وی گفت: در زمینه کارگرد مساجد باید به اوایل انقلاب برگردیم آن زمان که مساجد کانون همه فعالیت های روزمره بود اکنون نیز مسجد باید در هر زمانی متناسب با نیازهای جامعه کارکردی متنوع داشته باشد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اگر نظام حکمیت در مسجدها احیاء شود با کاهش طلاق مواجه می شویم اگر نظام آموزشی در مساجد احیاء شود با افزایش آگاهی های جامعه مواجه می شویم و اگر بناست سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی را دنبال کنیم نقطه آغاز آن باید مسجد باشد راه حل همه مسائل بازگشت به فرهنگ مسجد و مسجدی هاست. 

صالحی امیری با بیان اینکه مسجدی بودن باید تبدیل به یک افتخار شود گفت: وقتی می خواهیم از فضیلت های یک شخصی سخن بگوییم باید بگوییم طرف مسجدی است به این معنا که آن فرد دارای مجموعه ای از فضایل اخلاقی است. 

وی افزود: ما امروزه برای حل معضل گرد و غبار، ریزگردها و آلودگی هوا میلیاردها میلیارد هزینه می کنیم و جای تأسف است که برای آلودگی ها و آسیب های فرهنگی و اجتماعی هزینه نمی کنیم در حالی که این آلودگی ها به مراتب خطرات بیشتری دارد. 

صالحی امیری گفت: مسجد فقط جای کهنسالان و میانسالان نیست در مرحله اول جای کودکان و نوجوانان است زیرا این قشر بیش از همه اقشار جامعه نیازمند مسجد و فرهنگ آن هستند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسجد باید به کانونی برای گفتگوها و مباحثات فرهنگی تبدیل شود گفت: از همه عزیزانی که در امر مسجد و در کانون ها فعالیت می کنند تقاضا دارم گفتگو را محور فعالیت های خود قرار دهند تا مسجد به عنوان یک مرکز گفتگوی فرهنگی و دینی قرار گیرد و از دل آن، نگاه های جدیدی حاصل شود. 

وی افزود: نظامی که در آن گفتگو وجود دارد مردمش با یکدیگر تعامل و سازگاری بیشتری دارند و اگر گفتگو مبنا باشد هیچگاه مناقشه شکل نمی گیرد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه هر مسجد باید یک پایگاه فرهنگی شود گفت: الزام به حضور فیزیکی در مسجد نیست و با استفاده از بستر بزرگ فضای مجازی این حضور می تواند در هر مکانی شکل بگیرد با استفاده از این بستر کانال های فضای مجازی می تواند هر روز صبح یک پیام اخلاقی، یک آیه، یک روایت و یا جمله ای از بزرگان را تبادل کند و آن وقت می بینیم که روزانه میلیون ها پیام ارزشی در فضای مجازی داد و ستد می شود. 

صالحی امیری با بیان اینکه مسجد کانون تراوش معرفت و فضیلت است افزود: امروز شبکه های مجازی این بستر را برای شما ایجاد کرده است چرا فضای مجازی باید بستر انبوهی از مسائلِ مشکل ساز باشد؟ چرا نباید برنامه مسجد و کانون های فرهنگی را نشر دهد؟ اگر شبکه های مجازی هر روز آغاز کار خودشان را با یک آیه و ترجمه آن آغاز کنند روزانه 40 میلیون نفر از انوار قرآن بهره مند می شوند و جامعه ای قرآنی خواهیم داشت.

وی با تأکید بر اینکه مسجد باید تبدیل به کانون اطلاع رسانی شود گفت: هر مسجد باید کانون اطلاع رسانی برای اهالی آن محله و آن دیار شود. هم اکنون 23 هزار شبکه مجازی در حال فعالیت هستند و ما اگر بتوانیم آن را به مرز 80 هزار شبکه برسانیم ببینید چه تحولی رخ می دهد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مساجد می توانند مرکز مشاوره و نظام سلامت و حتی مرکز نشر اطلاعات مفید قرار گیرند افزود: مسجد می تواند مرکزی برای الگوسازی باشد اگر دارای برنامه مشخص باشد و ما باید بدانیم که در سال 96 مساجد چه برنامه هایی دارند، مرکز امور مساجد ما باید نگاه پنج ساله و مساجد ما نگاه یک ساله داشته باشند تا از روزمرگی پرهیز کنیم و با نیم نگاهی به سال آینده حرکت کنیم. 

صالحی امیری گفت: ما بنا داریم کانون های فرهنگی و هنری مساجد را تقویت کنیم زیرا با تقویت این نهاد، چالش های دولت و آسیب های اجتماعی کاهش می یابد. ما بر این باوریم که سرمایه کردن در مساجد هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای سالم سازی جامعه است و مسجد و قرآن می توانند به نیازهای جامعه امروز پاسخ روشن دهند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق قم فردا و پس فردا در قم
الزام شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری
ثبت ۱۲ فقره سرقت سیم مخابراتی در پرونده سارق برخواری
معرفی سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد
کارگاه آموزشی ترویج بهره‌وری و الگوی کشت در دره‌شهر
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)