وزارت بهداشت:
ارتقای بیمارستانها ، سرمایه است نه هزینه
مدیر کل دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت گفت: هرگونه ارتقای بیمارستانها پیش از آن که هزینه باشد، سرمایهگذاریست و موجب بهبود شاخص اثر بخشی سطح دوم خدمات سلامت در حوزه درمان خواهد شد.
محمد حسین میر دهقان در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درباره نسل سوم اعتبار بخشی بیمارستان ها که از دوم بهمن آغاز شده است گفت: رویکرد عملگرایی و پرهیز از مستند گرایی صرف در ارزیابی های انجام شده در دو هفته نخست اجرا تاکنون موجب رضایت تمامی همکاران بالینی از جمله پرستاران عرصه سلامت شده است.
وی مهمترین ویژگی اعتبار بخشی نسل جدید را اصلاح فرایند توزیع پیاده سازی استانداردها در بین تمامی کارکنان بالینی، غیر بالینی و پزشکان عنوان کرد و افزود: مخاطب این استانداردها کاملا شفاف است و برخلاف پارسال که پرستاران تنها پاسخگوی کلمه مبهم کارکنان در استانداردها بودند تمامی سنجه های مرتبط با عملکرد پرستاران شفاف شده است و اکثر آن ها مربوط به وظایف معمول پرستاری است.
میردهقان افزود: در نسل نوین اعتباربخشی ضمن حذف تمامی مستند سازی های غیر ضرور، عملکرد واقعی بیمارستان در اجرا به عنوان ملاک تعیین شده است؛ بیش از 600 خط مشی و روش در نسل گذشته به 16 مورد کاهش یافت و تمامی مستندات به صورت الکترونیکی ارزیابی می شوند.
میردهقان با اشاره به تلاش صاحب نظران حوزه سلامت کشور برای استفاده از تجارب جهانی و تبیین استانداردهای اعتباربخشی بیمارستان ها گفت: امسال نسل سوم استانداردهای اعتباربخشی منطبق بر سیاست های جاری حوزه سلامت و با در نظر گرفتن و تجمیع بیش از 100 دستورالعمل بومی وزارت بهداشت طراحی، ابلاغ و اکنون در مرحله اجراست و در تمام این استانداردها به اولویت های خاص جامعه ایران و سیاست های بومی و اولویت بندی شده نظام سلامت در بیمارستان ها توجه شده است.
مدیر کل دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت افزود: در این استانداردها اولویت های خاص جامعه ایران و سیاست های بومی و اولویت بندی شده نظام سلامت در بیمارستان ها مانند ترویج زایمان طبیعی، تمرکز بر خدمات اورژانس و توجه به کمبود تخت های بستری و تخت های ویژه، دسترسی به پزشکان متخصص، مدیریت منابع محدود، هدایت بهینه منابع انسانی و بودجه های محدود، زیرساخت های قدیمی اغلب بیمارستان ها و ده ها ویژگی بومی دیگر مورد توجه قرار گرفته است.