اروپا نگران عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش در قبال ناتو است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی «لوپاریزین»، پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اروپا نگران عدم پایبندی این کشور به تعهداتش در قبال ناتو است.
در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اروپا بیمناک است که این کشور نسبت به تعهداتش در قبال ناتو پایبند نباشد. این گزارش می افزاید انتخاب دونالد ترامپ در راس اولین قدرت جهانی، که به منزله ستونی برای ناتو محسوب می شود، موجی از نگرانی در میان کشورهای اروپایی به راه انداخته است که ناشی از عدم پایبندی احتمالی این کشور در قبال ناتو است. این نگرانی ها در مقطعی از زمان رخ داده است که به شکل بی سابقه ای از زمان پایان جنگ سرد، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در صدد است توانمندی های نظامی اش را در برابر روسیه تحت حاکمیت ولادیمیر پوتین تقویت نماید. دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه آمریکا در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری این کشور گفته بود همکاری آمریکا با ناتو و عمل به تعهداتش در قبال پیمان آتلانتیک تحت شرایط خاصی ادامه خواهد یافت؛ این اظهارات عکس العمل ناتو را به دنبال داشته است. در همین حال جو بایدن معاون رئیس جمهور باراک اوباما با هدف اطمینان بخشی به کشورهای همسایه با روسیه، که به طور خاص از زمان درگیری های اوکراین، رفتار مسکو را تهدید کننده ارزیابی می کنند، در قبال اظهارات ترامپ واکنش نشان داد و تصریح کرد:« به این گونه حرف ها گوش ندهید. او نمی داند چه می گوید. آمریکا هیچ زمان دست از حمایت متحدین غربی اش بر نخواهد داشت.» فابیان زولگ از اندیشکده مرکز سیاست اروپا در بروکسل می گوید:« در حقیقت دولت آینده آمریکا، تحت فرمان دونالد ترامپ، تمایلات انزوا طلبانه را تقویت می کند؛ و زمینه را برای به وجود آمدن ابرقدرت تضعیف شده در رقابت با کشورهای نوظهور نظیر چین مهیا می کند.»
به اعتقاد برخی تحلیلگران، ترس های ایجاد شده از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به طور قطع بی مورد است. بسیاری از تحلیلگران بر تقویت کردن دفاع اروپایی تاکید دارند. لان لزر تحلیلگر موسسه ژرمن مارشال در بروکسل می گوید:« چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا به اندازه ای که فردی یک سویه نگر است به همان اندازه فردی منزوی و گوشه گیر نیست.» وی ادامه می دهد:« به اعتقاد دونالد ترامپ، سیاست خارجی با امنیت داخلی آغاز می گردد و سپس متناسب با آن این سیاست گسترش و تعمیق می یابد.» همچنین باید منتظر ماند تا رفتار ترامپ در قبال مسکو را ارزیابی کرده و ببینیم وی به وعده های انتخاباتی اش مبنی بر بهبود روابط این کشور با روسیه عمل می کند یا خیر!
در این بین و در شرایطی که سایه عدم اطمینان بر اروپا گسترده شده است، برخی کشورهای اتحادیه اروپایی (از جمله بیست و دو کشور از میان بیست و هشت کشوری که عضو ناتو هستند) ترجیح می دهند از این موقیعت، فرصتی برای پیش بردن مبحث اروپای مستقل تر در حوزه های امنیتی و دفاعی پدید بیاورند. این ایده که توسط فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه به طور واضح و روشن تبیین شده است، تصریح می کند که در شرایط فعلی بسیار مهم است که افراد اروپایی به طور واحد در زمینه کنترل مرزهای خارجی و به طور خاص در راه مبارزه با تروریسم یکپارچه عمل کنند. به اعتقاد یک دیپلمات اروپایی، رای غافلگیر کننده مردم آمریکا، به طور قطع اوضاع را تغییر خواهد داد و ایده دفاع اروپایی را تقویت خواهد کرد، به خصوص در شرق اروپا که دفاع مشترک اروپایی را رقیبی برای ناتو ارزیابی می کنند.