اذعان مقام ارشد ارتش آمریکا در افغانستان به توانمندی های طالبان
ژنرال کلولند، یکی از مقام های ارشد ارتش آمریکا در نشست خبری با خبرنگاران به آنچه پیروزی های تاکتیکی طالبان درافغانستان خواند اذعان کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز ژنرال کلولند، یکی از مقام های ارشد ارتش آمریکا در نشست خبری با خبرنگاران به آنچه پیروزی های تاکتیکی طالبان درافغانستان خواند اذعان کرد. فرمانده عملیات ویژه ارتش آمریکا با اشاره به عملیات سالیانه نیروهای امنیتی و دفاعی ارتش افغانستان با نام عملیات شفق، چالش های پیش روی نیروهای امنیتی این کشور را بر شمرد و افزود: « طالبان در مجموع پیروزی های تاکتیکی در افغانستان داشته و این روند ادامه دارد. اما اگر به چشم انداز کلی بخواهیم اشاره کنیم عملکرد نیروهای افغان امسال بهتر پارسال بوده است.»
وی گفت نباید توانایی طالبان را دست کم بگیریم چرا که طالبان همچنان تهدیدی برای دولت و ملت افغانستان به شمار می آید لذا طالبان قابلیت هایی دارد اما شکست ناپذیر نیست. آنان هم چالش های خودشان را دارند از جمله تلفاتی که متحمل می شوند و مسائلی که با تعیین سرکرده تازه خود با آن روبرو هستند. باید مشکلات مالی و گروهی را که تلاش می کند از طالبان جدا شده و مستقل عمل کند را نیز به چالش های طالبان افزود. و نیز با توجه به نزدیک شدن به پایان ماه اوت، طالبان هنوز نتوانسته اهدافی را که دوست داشته محقق شوند از جمله اشغال منطقه ای پرجمعیت در کشور محقق سازد.
ژنرال کلولند در پاسخ به پرسشی درباره شبیخون طالبان به نظامیان افغان و به سرقت بردن تجهیزات آنان گفت: «ارتش آمریکا در جریان این سرقت ها قرار دارد و این موارد را در زمره دستاوردهای تاکتیکی طالبان قرار می دهد. ما داریم بررسی می کنیم چگونه می توانیم به نیروهای امنیتی افغانستان کمک کنیم.
فرمانده نیروهای ویژه ارتش آمریکا در افغانستان با اشاره به توان اطلاعاتی طالبان گفت طالبان در استان هلمند بسیار فعال است و نیروهای ویژه ای را در این منطقه مستقر دارد و با استفاده از عملیات شایعه پراکنی به برخی از اهداف خود می رسد. ارتش آمریکا برای ناکام گذاشتن این عملیات مشاورانی را در پاسگاه های پلیس - بیشتر در منطقه لشکرگاه - مستقر کرده و بدین ترتیب به پلیس افغانستان هم کمک می کند.
ژنرال کلولند به اختیارات تازه ای که ارتش آمریکا از سوی رئیس جمهور این کشور دریافت کرده است تا بتواند دخالت بیشتری در روند اجرایی امور ارتش افغانستان داشته باشد نیز اشاره کرد و گفت: «یکی از مواردی که فقط ارتش آمریکا و نه نظامیان ناتو مجاز هستند وارد کارزار بشوند جلوگیری از شکست راهبردی نیروهای افغان است. هر وقت شرایط به گونه ای باشد که احتمال شکست نیروهای امنیتی در مقابله با طالبان وجود داشته باشد ارتش آمریکا این مجوز را دارد که وارد عمل شود و از شکست جلوگیری کند. البته ما در صورتی می توانیم اقدام کنیم که ارتش افغانستان از پیش درگیر شده باشد.»
این ژنرال آمریکایی تعداد گروه های تروریستی موجود در منطقه را ده گروه اعلام کرد و افزود: « این ده گروه از سوی وزارت امور خارجه آمریکا شناسایی و شناسانده شده اند. در این میان سه سازمان افراطی خشن نیز هستند که یکی از آنها طالبان است. نگرانی ما همگرایی و متحد شدن چنین گروه هایی است.