• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۹۲۶۵۶
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۵
اقتصادی » اقتصاد کلان

توسعه قطارهای حومه ای ، راه حلی برای رفع آلودگی هوای تهران

توسعه قطارهای حومه ای و تحقق جابجایی جاده ای - ریلی ، راه حلی برای رفع آلودگی هوای تهران است.

توسعه قطارهای حومه ای ، راه حلی برای رفع آلودگی هوای تهرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ با توجه به اینکه بیشتر استان‌های مهم و صنعتی کشور به شبکه اصلی و سراسری راه آهن متصل هستند، پرداختن به این موضوع که باید خطوط ریلی را در درون و برون شهرها توسعه دهیم و با تدوین برنامه‌ای مدون سهم واقعی حمل بار و مسافر در این حوزه را گسترش دهیم، امری بدیهی است.

این روزها مسئولان ریلی دیگر کشورها در صدد برقراری مناسبات بین‌‌المللی شبکه ریلی کشور خود با اتصال به خطوط ریلی دیگر کشورها هستند تا بتوانند سهم ترانزیت ریلی کشور خود را افزایش دهند. به طورحتم کشوری که گام های محکمی جهت توسعه و ترمیم زیرساخت های خود، به ویژه در بخش حمل و نقل ریلی بردارد، شاهد توسعه اقتصادی قابل توجهی خواهد بود که ایمنی و امنیت را در بخش های مختلف جابجایی بار و مسافر و تعاملات بین المللی فراهم خواهد کرد.

با روی کار آمدن دولت یازدهم توجه به راه آهن بیش از پیش افزایش یافته است و هر روز شاهد اتفاق های بزرگی برای این صنعت در کشور طی3 سال گذشته بوده و هستیم. 

البته نباید فراموش کرد که از ابتدای شروع برنامه توسعه، راه آهن جمهوری اسلامی ایران همواره جزو یکی از برنامه‌های توسعه ای مهم کشور بوده، به گونه ای که از اول انقلاب تاکنون 5 برنامه توسعه ای برای کشور تدوین که در تمام این برنامه ریزی ها، پیرامون توسعه و شکوفایی حمل و نقل ریلی قوانین بسیاری مصوب شده است.

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی همواره در مجلس شورای اسلامی از ارتقا کمی و کیفی صنعت ریلی سخن گفته است، به نحوی که با حضور در بهارستان و در جمع نمایندگان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به بیان چشم انداز وزارت راه، مسکن و شهرسازی، خصوصا" حوزه ی ریلی اینگونه پرداخته است. وزیر راه وشهرسازی یادآورمی شود که در بخش ریلی با بازنگری توافق با کشورهای منطقه (اتصال شبکه ریلی ایران به چین، مسکو و آلمان)؛ صرفا در بخش راه آهن تنها دارای 590 هزار میلیارد ریال پروژه در دست اقدام هستیم.

بنابر گزارش وزارت راه و شهرسازی ، آخوندی خاطرنشان می کند که تا آذرماه پارسال، واگن های بالای 69 سال مسافران را جابه جا می کردند اما از آن به بعد، استفاده از واگن های بالای 55 سال ممنوع و امسال نیز واگن های بالای 45 سال از رده خارج می شود و سال آینده درصددیم که همه واگن های بالای 35 سال را از رده خارج کنیم.

وی در این باره می گوید: ما برای توسعه ناوگان ریلی نیازمند یک هزار و 558 واگن مسافری، 28 هزار و 500 واگن باری و 617 لکوموتیو هستیم و مفهوم آن این است که برای تامین این ناوگان باید 350 هزار میلیارد ریال هزینه کنیم؛ که قرار است 200میلیارد ریال آن توسط بخش خصوصی داخلی و خارجی و 150 میلیارد ریال دیگر توسط دولت هزینه شود.

وزیر راه و شهرسازی تاکید می کند تنها راه حل رفع آلودگی هوا در تهران، توسعه قطارهای حومه‌ای است، چرا که روزانه 450هزار خودرو از شهرهای حومه ای وارد تهران و از آن خارج می شوند که نتیجه آن آلودگی بیشتر هواست.

همچنین وزیر راه و شهرسازی یادآور می شود که سال گذشته تعداد مسافران قطارهای حومه از 2 میلیون به چهار میلیون و 600 هزار نفر رسید و پیش بینی ما این است که امسال تعداد مسافران قطارهای حومه ای به هفت میلیون نفر افزایش یابد؛ که این در واقع انتقال عملی مسافر از جاده به روی ریل است.

حال که راه آهن ایران طی این سال‌ها توانسته جایگاه خاصی را در بخش ترانزیت و بار به دست بیاورد، به شدت پیگیر تحقق جابجایی تعداد زیادی از مسافران از جاده به ریل است و از آنجا که برای نخستین بار در تاریخ، راه آهن جمهوری اسلامی ایران رشدی بالاتری نسبت به رشد کل حمل و نقل در کشور را به ثبت رسانده است، می‌توان پی برد مسوولان راه آهن، خیز لازم را در این خصوص برداشته‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ساخت مخزن ذخیره آب روستای خینه بخش پادنا سمیرم
گذشت شاکی ارومیه‌ای از طلب ۲۵ میلیاردی به عشق حضرت فاطمه زهرا (س)
فناوری بتن پارچه ای هدر رفت آب را به صفر رساند
واگذاری ۵۳ چاه شهرداری تهران به وزارت نیرو جهت تامین آب شرب پایتخت
دامه مسیر ...
افتتاح نمایشگاه کتاب در ازنا
اختلال پیام‌رسان «بله» برطرف شد
نگاهی به چند فیلم و مستند از قاب تلویزیون
جذب ۶۲ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه اورژانس خراسان جنوبی
خوشامد تهران به قهرمانان وطن
جلوگیری از برداشت غیرمجاز شن و ماسه با توقیف ۲ خودرو باری در فومن
تشییع شهید گمنام در گروه توپخانه ۵۵ ارتش اصفهان
اجرای طرح ارتقا امنیت اجتماعی در شهر چرام
امضای تفاهم‌نامه تامین ۵۰ دستگاه آمبولانس در سیستان و بلوچستان
درخواست تاخیر ۲۰ روزه امتحان‌های نوبت اول برای خوزستان
هدایت دانش‌آموزان مستعد به هنرستان‌ها
توزیع ۲۶ میلیون لیتر سوخت نفتگاز یارانه دار در ارومیه
نحوه فعالیت بانک‌ها در استان تهران در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه
ساخت نخستین روتور ۲۰۰ مگاواتی ایرانی
«هوشیاری، بصیرت و انسجام ملی» مهمترین پیام شهدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
اعلام جزئیات تعطیلی سه‌شنبه از سوی استانداری آذربایجان‌غربی
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)