• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۷۵۲۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
گزارش//

روغن هایی که سلامت ایرانیان را سرخ می کنند

سال هاست که با تغییر فرهنگ غذایی ایرانیان، روغن های سرخ کردنی جزء لاینفک غذاهای ما شده است و ترکه تجارت آن بر جان سلامت جامعه می خورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در تبلیغ روغن‌ها ادعا می شود که از دانه آفتابگردان تهیه شده اند اما دروغ بودن این ادعا با یک روغن هایی که سلامت ایرانیان را سرخ می کنندحساب سرانگشتی روشن می‌شود. وقتی قیمت عمده هر کیلو آفتابگردان چند هزار تومان است و از 5 تا 7 کیلو تخمه یک کیلو روغن استحصال می‌شود چطور ممکن است یک بطری روغن با قیمت زیر 6 هزار تومان عرضه شود.

دکتر هدایت حسینی رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور می گوید: درصدی از روغن های سرخ کردنی را روغن پالم تشکیل می دهد و علت استفاده از این روغن نیز مقاومت زیاد آن در حرارت های بالا به دلیل داشتن مواد اشباع در آن است.

روغن های مختلف برحسب مقاومت خود نسبت به حرارت در دماهای متفاوتی تجزیه می شوند و دود می کنند که از این مرحله به بعد می توانند سرطانزا باشند.

کاربرد اصلی روغن پالم در صنایع صابون سازی و آرایشی است که در سرطان زا بودن آن شکی نیست.

از طرفی کارشناسان تغذیه وضع اسید چرب ترانس را در سبد غذایی خانواده های ایرانی وخیم می خوانند.

دکتر دیناورند رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به حذف اسید چرب ترانس گفت: سیاست ‌ما این است که طی برنامه ای 10 ساله اسید چرب ترانس را حذف کنیم.در این باره باید گلوگاه‌ها را بست، خروجی حدود 40 تا 50 کارخانه تولید روغن باید روزانه کنترل شود و سقف اسید چرب ترانس در روغن خانوار باید به دو درصد برسد البته در واردات بسیار خوب عمل شده است و اکنون روغنی که اسید چرب ترانس داشته باشد وارد کشور نمی‌شود.

تحقیقات نشان می دهد چربی های ترانس، میزان کلسترول بد خون را افزایش و کلسترول خوب را کاهش می دهند این امر سبب افزایش احتمال بیماری های قلبی عروقی می شود. 

بهترین روش طبخ غذا بخارپز کردن است، پزشکان توصیه می کنند کمتر از غذاهای سرخ شده استفاده کنیم یا حداقل زمان سرخ کردن را تا حد امکان کاهش دهیم و به تفت دادن کوتاه اکتفا کنیم. سرخ کردن های طولانی، ویتامین های غذا را از بین می برد و زمینه ساز بروز بسیاری از مشکلات از جمله بیماری های قلبی عروقی، انواع سرطان ها، چاقی و دیابت می شود با این حال استفاده از روغن مناسب هم بسیار حائز اهمیت است و باید درباره انواع روغن ها آگاهی داشت.

گزارش از امیر نوایی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)