• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۲۴۷۶۲
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۲
بین الملل » غرب آسیا
تهدید اردوغان علیه دو روزنامه نگار ترک به ثمر نشست؛

حکم حبس برای افشا کنندگان کمک ترکیه به داعش

دادگاه شهر استانبول ترکیه دو روزنامه نگار مخالف دولت را به اتهام افشای اسرار دولتی از جمله کمک این کشور به تروریست های داعش به حبس محکوم کرد.

به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صداو سیما، دادگاهی در شهر استانبول در ترکیه روز جمعه دو روزنامه نگار مخالف دولت را به اتهام افشای اسرار دولتی به حبس محکوم کرد. محاکمه این روزنامه نگاران به یک منبع نگرانی درباره از بین رفتن تدریجی آزادی مطبوعات در ترکیه تبدیل شده است.   

جان دوندار، مدیر مسئول روزنامه جمهوریت که از نشریات مهم مخالفان دولت ترکیه است، در یک محاکمه غیرعلنی به پنج سال و 10 ماه، و اردم گل مسئول دفتر این روزنامه در آنکارا نیز به پنج سال حبس محکوم شد. این احکام چند ساعت پس از حادثه سوءقصد نافرجام یک مرد مسلح به دوندار در بیرون ساختمان دادگاه صادر شدند. 
این دو روزنامه نگار از اتهام جاسوسی تبرئه شدند اما در خصوص اتهام افشای اسرار کشور در گزارشی که در آن دولت ترکیه را به تلاش برای انتقال غیرقانونی اسلحه به سوریه متهم کرده بودند، گناهکار شناخته شدند. این دو بلافاصله به زندان نخواهند رفت زیرا دادگاه تجدید نظر هنوز رای خود را در خصوص این احکام اعلام نکرده است. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
دوندار پس از صدور حکم دادگاه به خبرنگاران گفت:«به رغم تلاش هایی که برای ساکت کردن ما انجام می گیرد، ما به کار روزنامه نگاری خودمان ادامه خواهیم داد. ما باید در کشورمان جرات و شجاعت را حفظ کنیم.» رسانه های ترکیه عامل سوء قصد به دوندار در بیرون ساختمان دادگاه را مراد شاهین، 40 ساله، معرفی کردند. 
عامل حمله که هفت تیر در دست داشت زمانی به طرف دوندار شلیک کرد که او در زمان تنفس دادگاه برای صدور رای، در بیرون ساختمان دادگاه ایستاده بود. دوندار در این حمله آسیب ندید و نیروهای پلیس مرد مسلح را، که دو یا سه گلوله در برابر دوربین های تلویزیونی خبرنگاران شلیک کرده بود، دستگیر کردند. تلویزیون ان تی وی گزارش داد یاغیز شنکال، خبرنگار این تلویزیون بر اثر اصابت گلوله ای که کمانه کرده بود، به صورت سطحی زخمی شد. 
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ترک، عامل حمله به طرف دوندار فریاد می زد:« تو خائن هستی. بهای آن را خواهی پرداخت.»
تصاویر تلویزیونی دیلک، همسر دوندار، را نشان داد که یقه عامل حمله را گرفته است و او را به پلیس تحویل می دهد. برخی وبلاگ نویسان در شبکه های اجتماعی از این اقدام همسر دوندار به عنوان اقدامی شجاعانه تمجید کردند. 
مراد شاهین طبق گزارش ها یک کارگر سابق کارخانه بود که از مدت ها پیش بیکار بوده است. او همچنین سابقه کیفری دارد.
به گزارش شبکه سی ان ان ترک، مراد گفته است قصد داشته به دوندار درسی بدهد و اینکه او انفرادی دست به این کار زده است. وی همچنین گفته است :«من نمی خواستم او را بکشم، اما اگر می خواستم می توانستم او را بکشم.»
دوندار پس از این سوءقصد نافرجام ضمن متهم کردن رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و رسانه های طرفدار دولت به مسموم کردن فضا علیه وی گفت:«ما خوب می دانیم چه کسی مرا به عنوان هدف نشان داد.»
از زمان رئیس جمهور شدن اردوغان در ترکیه در اوت 2014 نگرانی ها درباره آزادی های مطبوعات به تدریج افزایش یافته است. اکنون حدود 2000 نفر، شامل بسیاری از روزنامه نگاران، به اتهام توهین به رئیس جمهور با اتهاماتی مواجه اند. 
کریستوف دلوار Christophe Deloire دبیر کل سازمان گزارشگران بدون مرز گفت:« روزنامه نگاری در ترکیه جرم محسوب می شود.»
وی افزود: «این حکم ظالمانه یک علامت بسیار روشن برای مرعوب کردن کل حرفه روزنامه نگاری است که برای بقای خود سخت تلاش می کند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز ترکیه را در شاخص جهانی آزادی مطبوعات در میان 180 کشور در رده 149 قرار داده است. روزنامه جمهوریت از مخالفان سرسخت دولت اردوغان است. 
گزارش این روزنامه درباره انتقال تسلیحات در مرز سوریه در ژانویه 2014 ماه مه گذشته منتشر شد و جنجال بیا کرد. انتشار این گزارش به گمانه زنی ها درباره نقش ترکیه در جنگ داخلی سوریه و مناسباتش با گروههای تروریست در این کشور دامن زد. اردوغان نیز خشمگینانه به این اتهامات واکنش نشان داد. وی شخصا به دوندار هشدار داد «هزینه این کار را خواهد پرداخت.»
دوندار و گل سه ماه در یک زندان در حومه استانبول در حبس بودند تا اینکه در 26 فوریه با صدور حکم دادگاه قانون اساسی که اردوغان آن را علنی محکوم کرده بود، از زندان آزاد شدند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
هفته دوم مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰
قهرمانی انواری و هژبر در رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT۵۰ بانوان
ایجاد نخستین رصدخانه قوانین گردشگری خاورمیانه در کیش
جریمه ۹۸۰ میلیون تومانی مشاور املاک متخلف در زنجان
رعایت رفتار‌های مؤثر در کاهش سوانح رانندگی
بی توجهی به اصولی ایمنی جان شهروندان را به خطر می اندازد
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
۲۸۰ میلیارد ریال برای توسعه ارتباطات روستایی منطقه آزاد ماکو هزینه شده است
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
اتصال ۷ روستای آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
دبیرشورای فرهنگی وزارت ارتباطات:از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها برای تولید محتوای دینی و مذهبی حمایت می کنیم
افتتاح نخستین مرکز تخصصی حفاظت و تیمار فوک خزری در گیلان
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
سفر معاون حقوقی وزارت ارتباطات به ارومیه
تصویب ۲۴۰۰ میلیارد ریال جهت اجرای طرح‌های آموزشی در خوی
پروازهای دبی، اربیل وکیش از فرودگاه ارومیه در دست بررسی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)