• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۶۰۵۵۸
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰

صدرنشینی عربستان در زمینه نقض حقوق بشر

افزایش انتقادات سازمان های بین المللی از نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی .

صدرنشینی عربستان در زمینه نقض حقوق بشرسازمان های بین المللی در ژنو از نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی انتقاد کردند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در سی و یکمین نشست دوره ای  اعلام کرد: عربستان سعودی در چند ماه گذشته از نظر نقض حقوق بشر به سطح جدیدی گسترش یافته و همچنین تعداد افراد اعدام شده در عربستان از ابتدای سال 2016 تاکنون به هشتاد نفر رسیده است.  از طرفی نیز قانون مبارزه با تروریسم به ابزاری برای توجیه نقض حقوق بشر در این کشور تبدیل شده است.
جولیا لانگز نماینده سازمان حقوق بشر «کرامت» در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین در ژنو گفت: «سازمان کرامت در گزارش کنونی خود فاش کرد اوضاع در عربستان بسیار حساس است و مدافعان حقوق بشر شکنجه و زندانی می شوند. گزارش های ما ثابت می کند اعدام ها در عربستان بالاترین میزان در جهان است.»
البته نباید از این واقعیت غفلت کرد که نقش حقوق بشر در عربستان پدیده تازه ای نیست و ریاض همواره در این زمینه پرونده سیاهی داشته است، ولی نهاد‌های مدعی دفاع از حقوق بشر در چارچوب سیاست دوگانه خود همواره از آن غفلت می‌ورزیدند. ظاهرا با تشدید تنش‌های در مناسبات بین ریاض و آمریکا - به علت اختلاف نظر در زمینه بحران در سوریه و توافق هسته‌ای و ... - موضوع نقض حقوق بشر مثل همیشه به اهرم فشاری بر ضد ریاض تبدیل شده است.
شاید برای پنهان کردن این واقعیت، نهاد‌های حقوق بشری ادعا می کنند: "گسترش نقض حقوق بشر در عربستان باعث شده است شمار زیادی از نمایندگان سازمان های بین المللی و نماینده کشورها از جمله آمریکا از گزارش های مخالفان سعودی اطلاع پیدا کنند."
هدف از بیان این مطلب تطهیر وضعیت حقوق بشر در عربستان مطرح نیست بلکه تصریح بر سیاست  دوگانه نهاد‌های حقوق بشری است.
علاوه بر این ارزیابی عملکرد چند سال اخیر سعودی ها نشان می‌دهد که عربستان نه تنها در داخل این کشور بلکه در دیگر کشورهای منطقه، چه بصورت مستقیم - مانند مداخله نظامی در یمن و بحرین - و چه بصورت غیر مستقیم - با هزینه‌ کردن دلار‌های نفتی برای حمایت از تروریست‌ها در سوریه و عراق- مرتکب نقض حقوق بشر شده است. بنابراین سطح مسائل حقوق بشری ریاض از سطح داخلی به سطح منطقه ای سرایت کرده است.
ژان ورمون دبیرکل سازمان بین المللی حقوقدانان دموکراتیک در گفتگو با شبکه المیادین می‌گوید: «نقض حقوق بشر در داخل عربستان محدود نیست، بلکه شاهد صدور سیاست های طایفه گرایانه به کشورهای همسایه هستیم. اتحادیه اروپا ده روز پیش اقدامات سعودی در یمن را تعرضی توصیف کرد که با قوانین بین المللی تناقض دارد. زمان آن رسیده است که جامعه جهانی به سعودی ها بگوید دیگر بس است.»
علی الاحمد رئیس مؤسسه امور کشورهای خلیج فارس در واشنگتن نیز در این خصوص گفت: عربستان در زمینه نقض حقوق بشر، رتبه نخست را دارد و هرگاه سخن از نقض حقوق زنان می‌شود، نخستین کشوری که به ذهن متبادر می‌شود، عربستان است که حتی از آفریقای جنوبی که به نقض حقوق زنان معروف است، پیشی گرفته است.
سازمان های مدافع حقوق بشر نقض حقوق بشر در داخل عربستان را به اقدامات این کشور درکشورهای همسایه مرتبط دانستند.
از طرفی نقض حقوق بشر در عربستان مسئله غیرمنتظره ای برای سازمان های حقوقی و انسانی نیست. زیرا این کشور امروزه از نظر تعداد اعدام ها، شکنجه در زندان ها و نقض حقوق زندان در صدر دیگر کشورها قرار دارد.
شایان ذکر است، باوجود این همه انتقادات گسترده و ارائه آمارهای مختلف در خصوص نقض حقوق بشر در عربستان، حکومت آل سعود همچنان بی هیچ واهمه‌ای به جنایت‌های خود ادامه می‌دهد. جالب تر این که اخیرا سازمان ملل، عربستان را به عنوان رئیس یک پنل کلیدی در شورای حقوق بشر سازمان ملل منسوب کرده است.

------------------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)