افتتاح 2 آزمایشگاه کنترل کیفی کود و عسل شمال غرب در تبریز
آزمایشگاه های کنترل کیفی فراورده های عسل ، موم و کودهای شیمیایی شمال غرب کشور امروز در تبریز افتتاح شد .

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت : آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی فراورده های عسل و موم توانایی سنجش درصد قندهای احیا کننده ، تعیین نشاء گیاهی زنبور عسل ، غذاهای جانشین شهد و گرده را دارد.
لطفعلی زاده در خصوص افتتاح آزمایشگاه کنترل کیفی کودهای شیمیایی نیز گفت : این آزمایشگاه نیز توانایی سنجش ph ، شوری ، میزان عناصر غذایی و کیفیت کودها را دارد.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور هم با بیان اینکه عسل تقلبی از عسل طبیعی قابل شناخت نیست افزود : با راه اندازی آزمایشگاه کنترل کیفی فراورده های عسل و موم می توان از کیفیت عسل تولیدی و قیمت آن اطمینان پیدا کرد .
اسماعیل خانی با اشاره اینکه آذربایجان شرقی در تعداد کندو و زنبورداران رتبه نخست و از نظر تولید عسل نیز در جایگاه دوم کشور قرار دارد گفت : این استان با برخورداری از یک میلیون کلنی زنبور عسل و 12 هزار زنبور دار سالانه 1200 تن عسل تولید می کند .
وی گفت : رویکرد جدید این موسسه تحقیقات ترویجی ، برند سازی ، استاندارد سازی و تامین امنیت غذایی است.
رئیس موسسه تحقیقات آب و خاک کشور نیز با اشاره به افزایش سهم بخش خصوصی در تامین کود مورد نیاز کشاورزان گفت : با بررسی های انجام شده از شرایط کودهای عرضه شده در بازار در دو سال گذشته مشخص شد برخی کودها فاقد عناصر غذایی و بعضی کودها نیز آلوده و برای سلامتی مردم خطرناک هستند.
کامبیز بازرگان با بیان اینکه تمامی کودهایی که در کشور تولید و مصرف می شوند باید از موسسه خاک و آب شماره ثبت بگیرند گفت : اولویت اصلی این موسسه بررسی هویت تولید کننده کالا، ماهیت خود کالا و کنترل شرایط برچسب کودهاست .